Onderhoud van tuinmeubilair in de winter

Wanneer het winter is heb je natuurlijk niets aan je tuinmeubilair, maar je kunt in deze periode wel tijd besteden om ze te onderhouden zodat ze je in het voorjaar weer kunt gebruiken. Het hangt van het materiaal af hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je kunt een indeling maken in bijvoorbeeld aluminium, houten en kunststof materiaal.
Wanneer je tuinmeubilair van hout is kun je deze het beste regelmatig onderhouden. Hierdoor wordt het niet aangetast door bijvoorbeeld mos of algen. Het hoeft niet moeilijk te zijn want je kunt dit gewoonweg door middel van water en zeep voor elkaar krijgen. Wanneer je het hout grondiger wil schoonhouden dan kun je het beste een houtreiniger met een harde borstel gebruiken want hierdoor kun je het laatste vuil weg werken. Een reiniger zorgt ervoor dat het hout aan de oppervlakte diep gereinigd wordt.
Als je kunststof materialen wil aanschaffen kun je ze van te voren in smeren met een soort ‘protector spray’. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat vocht en vuil minder snel in het meubilair trekken. Kunststof materialen vergen minder onderhoud en je kunt ze het hele jaar buiten laten staan. Echter kun je dit wel af en toe doen door middel van een zachte doek of borstel. Hier kun je een sopje met opgeloste soda voor gebruiken of een milde allesreiniger.
Ook heb je tuinmeubelen die van aluminium materiaal gemaakt zijn. Deze hebben weer een andere onderhoudsbeurt nodig. Het hoeft niet vaak te gebeuren, maar als je ze af en toe afneemt met een zachte borstel of doek ben je goed bezig. Je kunt hierbij water en groene zeep gebruiken. Vaak is het ook al het geval dat deze tuinmeubelen een laagje zink op het frame hebben waardoor de kans op roesten kleiner is. Hierdoor heeft het materiaal automatisch minder onderhoud nodig, Gebruik sowieso geen agressieve reinigingsmiddelen want dit tast het materiaal aan. Een andere tip die we je mee kunnen geven is dat je je tuinmeubilair afdekt met een hoes of een zeil. Je kunt ze ook simpelweg opbergen in een schuur, zodat ze een langere levensduur hebben.
Wanneer je nieuw tuinmeubilair wil aanschaffen zijn er diverse winkels of webshops waar je op kunt kijken. Fonteyn is een voorbeeld hiervan. Wanneer je een complete set van tuinmeubilair wil aanschaffen kun je bijvoorbeeld kijken op tuinset. Wanneer je alleen maar één meubel wil kopen kun je ook terecht bij Fonteyn. Kijk bijvoorbeeld eens op Ligbed.