Binnendeuren

Binnendeuren zijn in veel soorten en maten te verkrijgen. Het belangrijkste verschil zit hem echter in het materiaal. De meeste binnendeuren zijn gemaakt van samengesteld materiaal, wat deze een stuk goedkoper maakt. Er zijn echter ook deuren verkrijgbaar die uit één stuk hout gemaakt worden. Dit worden massieve deuren genoemd. Deze deuren zijn vaak heel zwaar, maar daardoor ook niet kapot te krijgen. Hierdoor zijn deze binnendeuren ook wel meteen een stuk duurder, omdat er veel meer hout nodig is.

Samengestelde deuren

Deuren die samengesteld zijn bestaan uit verschillende materialen. De buitenste laag is over het algemeen een houtsoort, die natuurlijk afhankelijk is van uw smaak. Binnendeuren zijn in vele houtsoorten verkrijgbaar, van eikenhout (al zijn dit meestal massieve deuren) tot kersenhout. Het binnenste deel van de deuren kan uit verschillende materialen bestaan. Dit kan een isolatielaag zijn, maar over het algemeen wordt hier karton voor gebruikt. Hierdoor gaan de prijs van een deur drastisch omlaag. De mogelijkheden van samengestelde deuren zijn echter eindeloos, zodat u altijd een deur kunt krijgen die precies bij uw smaak past.

Speciale toepassingen

Sommige binnendeuren hebben speciale toepassingen. Als u een huis heeft dat zeer brandgevoelig is kan het misschien verstandig zijn om brandvertragende binnendeuren te plaatsen. Dit kan veel schade besparen. Heeft u een ruimte die gebruikt wordt door iemand die een muziekinstrument bespeeld en kunt u dit door het hele huis horen? Ga dan eens op zoek naar een geluidsisolerende binnendeur. Deze binnendeuren hebben een speciale laag in de kern, waardoor het geluid veel beter wordt tegengehouden. Dit zal vaak al veel schelen. Daarnaast zijn er ook deuren beschikbaar die inbraakwerend kunnen werken als u deze op slot draait. Het enige nadeel is dan wel dat u binnenshuis deuren op slot moet doen als u weggaat. Heeft u veel diefstalgevoelige apparatuur en bent u bang dat er tijdens uw vakantie iemand inbreekt? Plaats dan extra stevige binnendeuren die u op slot kunt draaien. Op deze manier kunnen inbrekers niet ver komen.