De top 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van uw huis

In dit artikel zetten we voor jou de meest voorkomende fouten op een rijtje als het gaat om het inrichten van uw huis. Denk je erover na om je huis binnenkort in te richten? En heeft u moeite met interieur inspiratie? Lees dan snel verder voordat u ook dezelfde fouten maakt.

1- Uw interieur indelen naar de ruimte

Meest voorkomende fout wat wij zien is dat er niet goed gekeken wordt naar de ruimte van het huis. Een kleine woonkamer wordt volgepropt met meubilair en accessoires. Je kan je nauwelijks bewegen door het huis. De muren mogen best gezien worden. Zorg voor goede balans tussen ruimte en materialen.

2- Weinig variatie

We kennen allemaal de bank van oma die ze kosten wat het kost niet weg wil halen. ‘’Maar hij zit zo lekker” is de meest voorkomende reden. Als je op dit moment in je woonkamer kijkt kun je jezelf vast betrappen dat jij ook veel te lang dezelfde inrichting hebt staan. Natuurlijk hoef je niet elke maand een nieuwe bank te kopen. Wij zeggen alleen, probeer dingen uit en verander de indeling is. De bank anders zetten of die grote plant op een andere plek kan al veel leuker staan!

3- Lichtinval blokkeren

Probeer zoveel mogelijk licht in je huiskamer te laten komen. We zien in veel huizen dat er veel obstakels voor de ramen staan. Zeker als je weinig ramen hebt, probeer die ramen niet te blokkeren en laat het zonnetje af en toe binnen bij je. Het is goed voor je gezondheid en je zal zien dat je humeur er zeker van zult opknappen!

4- Geen rekening houden met de leefsituatie

Tegenwoordig werken steeds meer mensen thuis. Ze hebben een baan waarbij alles kan worden gedaan vanuit verschillende computers. Thuis werken is natuurlijk soms erg ideaal als je kinderen hebt. Wat mensen wel vaak vergeten is een kamer speciaal inrichten op werkniveau. Denk bijvoorbeeld aan een bureaustoel waarop je de hele dag kan zitten. Een gewone stoel is niet geschikt om de hele dag op te zitten. Kantoormeubelen zorg voor een betere werkomgeving.

5- Weloverwogen kleuren gebruiken

We zien vaak dat er te donkere kleuren gebruikt worden, zeker in een klein huis kan wit zorgen voor veel ruimte. Zwart kan daarentegen je kamer heel klein doen lijken, het lijkt soms wel dat de muren op je af komen en het is ook gewoon somber. Zeker voor een klein huis, zorg voor veel wit. Nog een laatste tip, probeer eens wat meer naar doorzichtige meubels te kijken. Je zal verbaasd staan hoe groter dat je kamer doet lijken!