Tips voor het inrichten van je keuken

Het leuke aan verhuizen naar een nieuwbouw woning is dat je het huis van binnen volledig naar eigen stijl kan inrichten. Dat kan meer tijd en geld kosten dan wanneer je een bestaande woning overneemt. Toch zal je vast niet meer tevreden zijn over de inrichting dan bij een nieuwbouw woning. Het interieur zal er dan namelijk volledig je eigen keuze reflecteren. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van strak en industrieel dan kan je je woning inrichten met industriele lampen en industriele tafels, en dat weer afgewisseld met zachte kleuren en accessoires.

De keukenruimte inrichten

De keukenruimte heeft van de benedenverdieping de meeste aandacht nodig. Niet alleen kost een keuken veel geld, ook moet er nagedacht worden over wat voor merk en model vaatwasser, koelkast, magnetron en oven. De keuze van het apparatuur in je keuken kan de prijs flink omhoog drijven. Ook kan je het goedkoop houden, maar met het risico dat je keukenapparatuur het sneller begeeft. De keuze is dus aan jouw.

De keuken zelf kiezen

Waar niet op moet bezuinigen is het uiterlijk van de keuken en de degelijkheid van de keuken. Ook de wandtegels in de keuken kan de keuken extra luxe doen uitzien. Maak dus een wijze beslissing en ga voor kwaliteit. Keukenprijzen kunnen wel erg verschillen. Laat je niet misleiden door te denken dat de allerduurste keukens ook meteen de beste zijn. Oordeel zelf de degelijkheid van de keukens die je ziet en let goed op de afwerking, scharnieren en gebruikte materialen. Als de kleine onderdelen van hoge kwaliteit zijn, zal de keuken als geheel langer meegaan.

Kijk trouwens of je de keuken tegen een lagere prijs kan krijgen. Vaak kan je wel wat van de prijs af krijgen of kan je de plaatsing er gratis bij krijgen. Ga dus vooral onderhandelen want dat loont altijd!

Kijk hoe keukentegels in de keuken staan

Kies pas na het plaatsen van de keuken mooie keukentegels. Verstandig is het om een aantal keukentegels mee naar huis te nemen om te kijken welke wandtegel het mooist past bij de lichtval in je keuken en het kleurtje aan de muur die je er hebt. De weerkaatsing van licht en het kleurgebruik in je keuken kan namelijk de look van de wandtegels beïnvloeden. Door een aantal verschillende wandtegels mee naar huis te nemen en thuis de keuze te maken weet je precies hoe het eindresultaat eruit komt te zien. (0)