Hier moet je aan denken tijdens een verhuizing!

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kan je wellicht niet wachten tot je eindelijk de sleutels van jouw nieuwe woning in handen hebt. Hoewel dit natuurlijk bovenal een hele leuke tijd is, kan het ook heel wat spanningen opleveren. Er moet immers vaak nog veel gebeuren voordat je hier definitief kunt intrekken.

Zelfs in een woning die vrijwel niet opgeknapt hoeft te worden is er nog genoeg nodig. Denk alleen maar aan het verhuizen van al je spullen. Dit kost niet alleen veel tijd en moeite, maar geeft ook de nodige hoeveelheid stress. Om jouw stresslevel op niveau te houden is het verstandig om alvast een goede voorbereiding te treffen. Een makkelijke maaltijd van butlon.com helpt jou uit de brand, zodat je ook tijdens de verhuizing van een voedzame maaltijd kunt genieten. Maar afgezien van eten, waar moet je eigenlijk nog meer aan denken?

Regel voldoende mankracht

Een verhuizing vergt veel energie. Bovendien kom je bijna altijd handen tekort. Daarom is het belangrijk om in de weken voorafgaand aan de verhuizing alvast voldoende mankracht te regelen. Bedenk goed hoeveel man je ongeveer nodig hebt om alle dozen over te verhuizen en waar je eventueel nog meer hulp bij nodig zal hebben. Op basis van die informatie kan je mensen gaan bellen. Verhuis bij voorkeur in het weekend, zodat je meer kans hebt dat mensen extra kunnen helpen.

 

Let wel op dat je ook weer niet teveel mensen uitnodigt. Wanneer mensen elkaar alleen maar in de weg zullen lopen, kan dit de verhuizing juist vertraging. Overdrijf daarom niet. Zorg er tevens voor dat alle helpers van voldoende eten en drinken worden voorzien. Maak je even niet druk om de hamvraag: ‘wat eten we vanavond?’, maar bestel iets makkelijks of haal een paar zakken bolletjes. Verhuizen op een lege maag zorgt namelijk niet voor vrolijke gezichten.

Pak alvast in

Veel mensen wachten tot het laatste moment om al hun spullen in te pakken. Logisch, want je wil immers niets tekort komen in je huidige woning. Bedenk echter wel dat veel spullen de komende weken niet meer gebruikt zullen worden. Deze kunnen dan ook gerust ingepakt worden. Denk bijvoorbeeld aan fotoboeken, spullen die op zolder staan, sommige elektronische apparaten, seizoensgebonden kleding of keukengerei wat je slechts incidenteel gebruikt. Zo bespaar je jezelf een hoop stress in de dagen voorafgaand aan de verhuizen en heb je binnen no-time alles ingepakt. Een hele dag druk bezig geweest met inpakken? Verwens jezelf dan eens met online eten bestellen. Zo blijf je in een goed humeur en kun je je batterijtje weer eens flink opladen.

Maak een duidelijke planning

Als iedereen weet wat zijn of haar taak is tijdens de verhuizing, zal deze veel soepeler verlopen. Maak daarom in de weken voorafgaand aan de verhuizing alvast een duidelijke planning en geef iedereen eigen taken. Zo weet men precies waar ze aan toe zijn en hoef je niet telkens instructies te geven. Bovendien kan je met behulp van een duidelijke planning precies weten wanneer de verhuizing op rolletjes loopt. Het geeft een fijn en overzichtelijk gevoel om dingen te kunnen doorstrepen.

Is de verhuizing goed verlopen en kun je éindelijk van jouw woning genieten? Verwen jezelf en de mensen die geholpen hebben dan eens met een heerlijke maaltijd in je nieuwe woning. Eten bezorgen in de buurt van Enschede biedt enorm veel mogelijkheden en zo kan jij je dankbaarheid uitspreken en jezelf eens goed verwennen!