Slaap lekker! Zo kies je het juiste matras

Een goede nachtrust begint bij een goed matras. Maar het kopen van een nieuw matras heb je niet in vijf minuten gedaan. Welke hardheid heb je bijvoorbeeld nodig voor het juiste comfort en ondersteuning? Welk materiaal past hierbij het beste? Zijn er verder nog wensen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van lichamelijke klachten? We geven je in deze blog enkele handige tips bij de aankoop van een nieuw matras.

Handige tips voor de aankoop van een matras

Wanneer je een nieuw matras koopt, zijn er diverse afwegingen die belangrijk zijn. Hieronder hebben we enkele tips op een rijtje gezet:

  • Wanneer je een nieuw matras gaat kopen is het ook belangrijk om te kijken naar de bedbodem. Juist de combinatie tussen deze twee zorgt uiteindelijk ervoor dat je comfortabel slaapt
  • Neem de tijd voor een proefslaapperiode. Het is lastig om in vijf minuten te beslissen of een bepaald matras geschikt is. Er zijn zelfs bedrijven waar je een matras thuis kunt laten bezorgen, waarbij je zelf een maand lang kan proefslapen. Dan weet je pas echt of een matras qua materiaal en hardheid volledig aansluit bij je wensen
  • Kies een matras wat bij je past. Later in deze blog focussen we op twee belangrijke soorten matrassen: maximale ondersteuning voor spieren met een traagschuim matras en omgaan met transpireren met een koudschuim matras

Traagschuim, de perfecte ondersteuning

Traagschuim matrassen staan bekend om hun drukverlagende kwaliteiten. Deze matrassen zorgen voor een goede ondersteuning bij lichamelijke klachten zoals reuma, artrose, schouder- en heupproblemen en rugklachten. Een traagschuim matras vormt zich naar jouw lichaam, waardoor spieren maximaal ontspannen.

Snel warm en veel transpireren? Kies voor koudschuim

Koudschuim matrassen worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Een koudschuim matras is veerkrachtig, soepel en laat lucht en vocht goed door. Koudschuim is niet echt ‘koud’, maar draagt deze naam door de productietechniek. Hier wordt er gebruik gemaakt van koude vormmallen om een matras te produceren. Een koudschuim matras is ideaal wanneer je het snel warm hebt in bed en last hebt van transpireren. Bij een matras van koudschuim is er daarnaast geen sprake van kuilvorming, door het veerkrachtige materiaal.

Oriënteer je bij de aankoop van een nieuw matras dus uitgebreid en neem de tijd om te bepalen of het matras de juiste keus is voor jouw specifieke wensen.