5 tips om uw woning voor te bereiden op een schatting

Wanneer je ervoor kiest om je huis te verkopen wil je hier wel een goede prijs voor terug kijken. Echter kun je niet zomaar zelf een prijs bepalen, die je voor je huis wilt krijgen. De prijs die je voor je huis vraagt moet uiteraard wel passen bij de waarde van huis op het moment dat je het wilt gaan verkopen. Om tot die prijs te komen moet je een schatting van je woning laten maken. In dit artikel lees je hoe jij je het beste kunt voorbereiden op het laten maken van een schatting van de woning die je wilt gaan verkopen.

Tip 1: Een prachtige woning zegt een hoop

De belangrijkste voorbereiding die je moet treffen voordat je een schatting laat maken van je woning, is ervoor zorgen dat je woning er netjes uit ziet. Niemand is op zoek naar een slordige woning waar spullen door elkaar staan. Als je ervoor zorgt dat je woning netjes oogt, is het halve werk al gedaan.

Tip 2: Herstel kleine schade plekjes

Uiteraard kan het voorkomen dat je woning nog enige reparaties moet ondergaan. Denk hierbij aan een lekkende kraan of een zichtbare scheur in de muur. Deze reparaties wil je uiteraard niet doorgeven aan de volgende eigenaren van je woning. Daarom is het verstandiger om dit soort kleine mankementen te repareren voordat je een schatting laat maken en voorkom je dat de waarde van de woning lager uitkomt dan deze eigenlijk waard is.

Tip 3: Grotere schade plekken? Herstel deze ook

In sommige woningen moet er wellicht wat meer gedaan worden, dan in andere woningen. Om alles uit je woning te halen, wordt het daarom zeker aangeraden om zowel kleine als grote gebreken te herstellen voordat je een officiële schatting laat maken van de woning.

Tip 4: Verbergen is geen optie

Wellicht denk je dat bepaalde gebreken in je woning kunt verbergen tijdens het laten maken van een schatting. Echter wordt dit ten strengste afgeraden. Deze ‘verborgen gebreken’ kunnen namelijk een slechte invloed hebben om de uiteindelijke waarde van je woning. Uiteraard wil je ook niet dat de kopers van de woning hierachter komen nadat zij jouw woning gekocht hebben.

Tip 5: Een prachtige woning van binnen en buiten

Wanneer je jouw woning voorbereid op een schatting, is het ook belangrijk dat zowel de binnen- als buitenkant er goed uitziet. Denk hierbij aan het opruimen van het balkon of het gras in de tuin netjes maaien. Nu is jouw woning helemaal klaar voor een schatting door bijvoorbeeld HeylenVastgoed.be. Een ervaren makelaar weet als geen ander de waarde van je woning te schatten.