Meest geschikte materiaal voor vlaggenmasten

Het uithangen van de vlag geeft een nationaal gevoel van eenheid. Op een landelijke feestdag of een koninklijke verjaardag wappert het rood-wit-blauw in de lucht. Huishoudens en openbare gebouwen delen hun medeleven als ze de stok in de houder steken. Een sterke vlaggenmast maakt het mogelijk om de vaandel uit te hangen. Voor het gebaar heb je een paal nodig bij je eerste huis. In andere woningen blijkt de oude aanwinst na verloop van tijd aan vervanging toe. Als bewoner of bedrijf hoor je de regels over de vlag uitsteken te kennen. Aanbieders presenteren meer verschillende soorten vlaggenmasten dan je verwacht.

Populaire polyester vlaggenmast

Op het eerste gezicht sta je als voorbijganger weinig stil bij vele de vlaggen. De situatie verandert als je zelf een zoektocht start naar een standaard. Over het algemeen kiezen de meeste Nederlanders voor een polyester vlaggenmast. Het materiaal vraagt geen onderhoud van de eigenaar in de aankomende jaren. Het voordeel zorgt dat het publiek eerder interesse krijgt in het product. Door de wanddikte van zes millimeter gaan ze voor een langere tijd mee. Polyester kost minder geld dan een mast van aluminium met een vergelijkbare elegante uitstraling. Ondertussen betekent het materiaal een duurzame keuze van de eigenaar.

Aluminium vlaggenmast glanst

Van het product mag je gerust verwachten dat het aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Op de standaard van polyester loopt een naad van boven naar beneden. Een aluminium vlaggenmast biedt uitkomst als de wimpel wat dichter in het zicht komt. Het gladde materiaal doet de waardigheid van de Nederlandse vlag alle eer aan. Een betere productie van een aluminium mast vindt je nergens anders. In tegenstelling tot het witte polyester bestel je ze ook in de kleur zilver. De voorkeur voor een bepaalde tint speelt vaak mee in de selectie van het artikel.

Massieve houten vlaggenmast

Natuurlijk materiaal valt met regelmaat in de smaak tijdens een rondgang langs de vlaggenmasten. Behalve polyester en aluminium biedt een collectie nog een ander alternatief. In een houten mast blijft een drapeau stevig op zijn plaats staan. De standaard kenmerkt zich door overeind te blijven in allerlei weertypes. Dankzij het hout weet je zeker dat de stok flinke regenval of harde windstoten doorstaat. Niemand twijfelt nog of de mast zich weerbaar houdt in de buitenlucht. Hout ligt voor de hand in een open weiland waar het eerder flink waait. Het omleggen van nerven voorkomt dat het hout na verloop van tijd krom trekt.

Lengte vlaggenmasten bepalen

Het is mogelijk om een vlaggenmast op locatie in Nederland te laten plaatsen. Een inschatting maken van het product blijkt soms lastig, bijvoorbeeld bij een nieuw huis. Je vindt masten tussen de vijf en tien meter lang. Het formaat zegt veel over de uitstraling van de vlag op gasten. De buitenkant vormt een eerste indruk van het gebouw. De meest handige lengte hangt af van de omvang van de banieren. Bij huizen valt aan te raden om de nok van de woning aan te houden. Vervolgens haal je een halve tot een hele meter van de top af.

Voor bedrijfspand en thuis

De standaard laat zich plaatsen met een grondbuis, een instelbaar kantelanker of met muurbeugels. In een huishouden ligt een kleiner ontwerp van vijf meter voor de hand. De meeste ondernemingen selecteren een variant tussen de zes en acht meter. De toevoeging vergroot de zichtbaarheid van het bedrijf voor voorbijgangers. Opvallen doet een organisatie pas helemaal met een vlaggenmast van tien meter. Tot aan het einde van de straat ontziet niemand meer waar je gevestigd bent. De keuze hangt af van welk doel je voor ogen houdt. Bezoekers krijgen een vrolijk ontvangst voordat ze naar binnen lopen.