Sfeer in en om het huis

Je wil je huis niet alleen gezellig inrichten, maar je wil ook een knusse en gemoedelijke sfeer in huis en in de tuin creëren. Eén van de manieren om dit te doen, is door de juiste verlichting te plaatsen of op te hangen. Wordt het donker, dan zorgt bijvoorbeeld buitenverlichting voor een praktisch en sfeervol licht in de buitenruimte.

ledverlichting in badkamer

Veel mensen verlichting in de badkamer aanschaffen, kiezen ervoor om ledverlichting te kopen. Ledlampen zorgen niet alleen voor een geweldige besparing op jouw energiefactuur maar gaan bovendien een stuk langer mee. Waar een normale gloeilamp de geest geeft na goed 2000 branduren kan dat bij een Ledlamp gemakkelijk oplopen tot 80 000 branduren. Bovendien zijn de lampen ook van een betere kwaliteit. De gloeidraad bij traditionele gloeilampen is immers een zwak punt wat hen gevoelig maakt voor schokken en trillen. Ledlampen hebben daar totaal geen effect van en werken dan ook altijd even goed. Ten slotte geeft het licht van Ledlampen ook een andere uitstraling dan het licht van gloeilampen. Afhankelijk van je eigen smaak kan dat een positief of een negatief punt zijn. Naast verlichting aan het plafond zijn er tegenwoordig ook stijlvolle badkamerspiegels met ledverlichting te verkrijgen. Een verlichte badkamerspiegel zorgt voor een stijlvolle uitstraling en vooral de vrouw des huizes zal er erg blij van worden. Er zijn online bedrijven te vinden die zich helemaal hebben gespecialiseerd in badkamerspiegels.

Verlichting in de tuin

Door verlichting in de tuin op te hangen of neer te zetten, creëer je sfeer. Geef je een feestje of zit je na een barbecue in de tuin, dan is het veel gezelliger om een paar lampjes aan te zetten dan volledig in het donker te zitten. Daarnaast zijn mooie lampen niet alleen goed voor de sfeer, maar bieden ze ook enkele praktische voordelen. Kom je thuis als het al donker is, dan zijn lampen bijvoorbeeld erg handig. Zeker als je sensorverlichting in de tuin zet of ophangt, hoef je je nergens zorgen om te maken als je in het donker door de tuin loopt. De verlichting gaat namelijk automatisch aan als je langsloopt, zodat je nergens tegenaan kunt lopen in het donker. Tot slot is heldere verlichting goed voor inbraakpreventie. Door goede lampen op te hangen en neer te zetten in de tuin, maak je jouw buitenruimte namelijk minder aantrekkelijk voor inbrekers. Ook op dit gebied is goede verlichting rond het huis een goede investering. Voorkomen is zoals bekend altijd beter dan genezen.