Geurverspreiders in huis

In deze tegenwoordige tijd willen we niet alleen zelf lekker ruiken. We wensen ook dat ons huis lekker ruikt. We worden er blij van, raken er ontspannen door, en geven zo tevens een visitekaartje af, aan onze gasten. De laatste tijd is er een enorme keuze ontstaan, van geurverspreiders, bedoeld voor in ons huis. Welke we zelf kiezen, ligt geheel aan onze persoonlijke smaak. Maar ook aan ons budget: zo kwam ik zelfs een geurkaars die een prijs had van honderdveertig euro. Bij dezen de meest trendy, en veel verkochte, exemplaren, even tegen het licht gehouden. 

De ScentChips brander
Een ScentChips brander heb je nodig om de waxmelts te laten smelten, en zo hun geur af te laten geven. Onderin zit een uitsparing voor een theelicht, wat voor de warmte zorgt. Hij is gemaakt van aardewerk, glas, of bijvoorbeeld hout. Er zijn dus veel verschillende uitvoeringen, qua materiaal, maar ook wat vorm betreft. Het gaat van moderne, strakke exemplaren, tot uitbundige, rijk gedecoreerde uitvoeringen. En dit dan in talloze, verschillende kleuren. Er zijn ontzettend veel geuren om uit te kiezen. Zoals bijvoorbeeld Sandelwood, Magnolia, Sunflower en Vanille. Voor de zomer is zelfs de Citronella waxmelt op de markt gekomen. Je kunt uit alle geuren ook je eigen favoriet samenstellen, door twee of drie verschillende waxmelts door te breken en de helften samen te laten smelten. Ook nieuw is de ScentOil, deze zit, heel handig, in een flesje, en hoef je dus maar op te gieten. 

Geurstokjes
De geurstokjes zijn bedoeld als parfum in je huis. Gebruik ze niet alleen in de woonkamer, maar denk ook eens aan de badkamer, en het kleinste kamertje in huis. Geurstokjes zijn houten stokjes, die zitten in een flesje met parfum. De geur van het parfum wordt door het hout geabsorbeerd en geeft zo het aroma af. Het advies luidt, om elke week de stokjes om te draaien, zodat je maximaal profiteert van de geur. De stokjes zitten meestal in erg mooie flesjes. Maar helaas is er vaak geen navulling voor verkrijgbaar, en moet je een nieuwe set kopen. Vind je dat jammer? Dan kun je ook eens bij de luxere, duurdere merken kijken. Hier zijn vaak wel flessen met navulling verkrijgbaar 

Elektrische geurverspreiders
Er zijn ook elektrische geurverspreiders verkrijgbaar. Deze doe je rechtstreeks in het stopcontact. Ze laten je huis, bij een minimale instelling, en gebruik van twaalf uur per dag (bron: ambi pur), wel negentig dagen lekker ruiken. Omdat we de geuren snel gewend zijn, en ze daardoor zelf niet goed meer ruiken, is er een drie in een variant verkrijgbaar. Hierin zitten drie verschillende geuren, en het apparaat wisselt zelf elke vijfenveertig minuten van geur, zodat je steeds een ander parfum ruikt. Ook kun je hierbij de geursterkte, handmatig instellen, zodat hij helemaal aan jouw wensen voldoet. Tevens zijn er ook navullingen te koop. Er is keuze uit een uitgebreid assortiment van geuren, zoals: Vleugje bloesem, Ochtenddauw, of Himalaya.

Bron: Stylishcolors