Vijf simpele stappen om je huis te verduurzamen

De afgelopen jaren vinden Nederlanders het belangrijker om duurzamer te leven. Veel mensen denken dat duurzamer leven direct veel geld kost. Vaak is dit helemaal niet nodig. In dit artikel laten wij drie simpele stappen hoe je een huis kan verduurzamen.

Stap 1. Gebruik radiatorfolie

Radiatorfolie is een zilverfolie, die wordt bevestigd achter de radiator. Het folie reflecteert de warmte, zodat er geen warmte verloren gaat. Door het radiatorfolie te gebruiken vermindert het de warmtestraling tot wel 95 procent. Deze oplossing is dus heel simpel en is voordelig voor het energieverbruik. Het verschil is direct te merken.

Stap 2. Tochtstrips aanbrengen

Tochtstrips kunnen op verschillende plekken in het huis worden aangebracht. De tochtstrips worden veelal aangebracht op draaibare ramen en deuren. Door deze tochtstrips wordt een groot deel van de koude lucht buiten gehouden. Deze stips zijn goedkoop en eenvoudig te plaatsen, gemiddeld kost een dergelijke tochtstrip niet meer dan tien euro. Met deze strips bespaar je op je stookkosten en dus op je energiekosten.

Stap 3. CV-leidingen isoleren

Door gebruik te maken van buisisolatie voorkom je dat er geen warmte verloren gaat. Je bespaart door buisisolatie flink op het gasverbruik. Aangezien er in een huis veel meters aan cv-leidingen liggen. Het is simpel en heel effectief. Buisisolaties zijn bovendien ook erg goedkoop in de aanschaf.

Stap 4. Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn een grote investering met een lange terugverdientijd. Ook is niet ieder huis geschikt voor zonnepanelen. Maar als je wilt verduurzamen is zonnepanelen voor de hand liggend.

Stap 5. Isoleren van je huis

Een geïsoleerd huis is comfortabel en uiteindelijk bespaar je hiermee ook op de maandelijkse energiekosten. Het isoleren van je huis levert is in alle opzichten goed. Voor het comfort en voor de maandelijkse vaste lasten.

Met deze stappen willen we informeren wat de mogelijkheden zijn als u van plan bent om uw huis te verduurzamen.