3 manieren om jouw woonkamer voordelig te renoveren

Misschien herken je het wel. Je woont al jaren in hetzelfde huis. En die woonkamer begint je een béétje te vervelen. Eigenlijk is het gewoon tijd voor een grote renovatie. Gelukkig hoeft dat niet duur te zijn. Met onze tips waait er gegarandeerd een frisse wind door jouw huis. En daarvoor hoef je echt geen groot budget te hebben!

#1 – Een likje verf

Het is écht waar: een likje verf doet wonderen! Met een paar kwasten en een pot verf geef je jouw woonkamer binnen een dag een compleet nieuw karakter. Verf die ene muur bijvoorbeeld eens in een opvallende, leuke kleur. Of maak een creatieve muurschildering. Heb je tijd over? Neem dan ook de kozijnen en deurposten mee. Gebruik hiervoor een goed dekkende verf. Niet alleen zorgt deze make-over voor een verzorgde uitstraling. Maar het voorkomt ook dat je al het houtwerk binnenkort moet vervangen.

#2 – Doe iets met de deur

De deur naar de woonkamer toe kun je het beste vergelijken met een toegangspoort. Elke bezoeker die op jouw bank wil plaatsnemen, komt ermee in aanraking. Geef hem tijdens jouw renovatie dan ook een nieuw uiterlijk. Koop bijvoorbeeld een binnendeur in de aanbieding. Geef jouw huidige deur – net als de muren – een extra likje verf. Of smeer de scharnieren met olie in. Dat ziet er niet alleen netjes uit, maar past ook prima binnen een klein budget.

#3 – Vervang de vloerbedekking

Het kost misschien even wat tijd. Maar het vervangen van vloerbedekking kan wonderen doen voor het interieur. Voor nog geen €7,50 per vierkante meter kun je zelf nieuw laminaat leggen. Dat zorgt niet alleen voor een complete metamorfose van jouw woning. Maar geeft je ook de kans om krassen en schuurplekken compleet weg te werken. Kies je voor een nieuwe kleur? Houd er dan wel rekening mee dat je jouw interieur er misschien op aan moet passen. Wil je jouw huiskamer eens flink overhoop halen? Dan zit je natuurlijk niet te wachten op hoge kosten. Met onze tips houd je jouw renovatie betaalbaar voor ieder budget. Geef de muren en kozijnen een likje verf. Schaf nieuw laminaat aan. Of doe iets met de deur. De metamorfose zal je nog verbazen!