4 tips om een kleine slaapkamer in te richten

Een kleine slaapkamer of studentenkamer inrichten kan soms erg lastig zijn. Alleen het bed neemt vaak al veel ruimte in beslag, terwijl je naast je bed nog veel meer dingen kwijt wilt op je kamer. Denk aan een kledingkast, televisie, spiegel en misschien ook wel een bureau. Op het inrichten van een kleine slaapkamer gemakkelijker te maken hebben wij 4 tips voor je op een rijtje gezet!

1. Kast op maat

Een kast laten maken zorgt ervoor dat deze perfect past en dat er geen ruimte verloren gaat. Wij adviseren voor een kleine slaapkamer daarom altijd voor een op maat gemaakte kast te kiezen, zo benut je de ruimte optimaal en kan je ook zelf de indeling van de kast bepalen.

2. Bed met opbergruimte

Een gebrek aan opbergruimte is een van de grootste problemen als je een kleine slaapkamer hebt, daarom is een bed met opbergruimte enorm praktisch. Zo heb je extra opbergruimte, wat geen ruimte in de kamer in beslag neemt.

3. Kast om de deuropening

De hoogte van de kamer benutten is essentieel als je een kleine slaapkamer hebt. De ruimte boven de deur is normaliter nutteloze ruimte, maar met een kast om de deuropening benut je ook deze ruimte optimaal. Plaats dus een kast tegen de gehele muur om de deuropening, zo heb je enorm veel opbergruimte zonder dat er bruikbare ruimte verloren gaat.

4. Gebruik lichte kleuren

Naast onze praktische tips voor meer opbergruimte is het ook belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken om de kamer optisch groter te laten lijken. Door lichte kleuren te gebruiken laat je de ruimte groter ogen dan dat het daadwerkelijk is. Geschikte kleuren zijn bijvoorbeeld wit, grijs, zand en beige.