Bamboe jaloezieën, de nieuwe trend in horizontale jaloezieën

Jarenlang was het zo dat mensen die jaloezieën wilden aankopen eigenlijk slechts over een beperkt aantal mogelijkheden beschikten. Men moest dan ook een keuze maken tussen aluminium en houten exemplaren. Tegenwoordig is daar verandering in gekomen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de voorkeur te geven aan PVC jaloezieën, maar behoren ook bamboe jaloezieën tot de mogelijkheden. Deze laatste worden in principe beschouwd als de meest recente trend in horizontale jaloezieën. Niet alleen de natuurlijke uitstraling, maar ook de warme en luxe sfeer zorgen ervoor dat jaloezieën die zijn gemaakt van bamboe een absolute aanrader zijn voor in elk interieur. Overweegt u ook om gebruik te gaan maken van bamboe jaloezieën? Kom er dan snel alles over te weten hier op deze pagina!

  • Een warme en luxueuze uitstraling

Eén van de belangrijkste troeven van houten jaloezieën is dat ze over een warme uitstraling beschikken. Dit was dan ook sinds jaar en dag één van de voornaamste redenen voor de meeste mensen om te opteren voor dit materiaal boven bijvoorbeeld aluminium of PVC. Daar is met de komst van bamboe jaloezieën evenwel verandering in gekomen. Jaloezieën die zijn gemaakt van bamboe hebben dan ook niet alleen een lekker warme uitstraling, daarnaast zien ze er ook nog eens erg trendy en luxueus uit. Dit hoeft eigenlijk ook helemaal niet te verbazen. Bamboe is namelijk een echt natuurmateriaal waardoor ze uit zichzelf reeds over een warme uitstraling beschikt. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat jaloezieën van bamboe zomaar als alternatief voor de traditionele houten jaloezieën zouden kunnen dienen.

  • Lichtere en dunnere latten

In eerste instantie spreekt het voor zich dat houten en bamboe jaloezieën over verschillende overeenkomstige eigenschappen beschikken. Een belangrijk voordeel waar u op kunt rekenen bij bamboe jaloezieën is echter terug te vinden in het feit dat deze over veel lichtere en dunnere latten beschikken. Dit zorgt er voor dat de pakkethoogte van bamboe jaloezieën een flink stuk beperkter uitvalt. Bent u dus met andere woorden op zoek naar de meest geschikte jaloezieën om boven een deur of raam te hangen? Dan zou de keuze voor bamboe exemplaren zomaar eens bijzonder snel gemaakt kunnen zijn. Het lichtgewicht van de latten zorgt er bovendien voor dat de jaloezieën ook bij extra brede maten eenvoudig te bedienen zijn.

  • Bamboe jaloezieën op maat laten maken

Op het moment dat u de keuze heeft gemaakt om gebruik te gaan maken van jaloezieën in uw woning spreekt het voor zich dat u rekening zult willen houden met de afmetingen die zijn vereist. U zou er in principe voor kunnen kiezen om gebruik te gaan maken van standaard jaloezieën, maar dat is in de praktijk lang niet altijd even interessant. Wilt u er namelijk echt zeker van zijn dat uw raambekleding op de meest optimale wijze aansluit op het raam in kwestie? In dat geval zal alleen maatwerk zorgen voor een optimaal bevredigend eindresultaat. Bamboe jaloezieën op maat laten maken brengt in de praktijk wel één klein nadeel met zich mee. Indien u kiest voor exemplaren die beschikken over standaard afmetingen zijn deze namelijk net wat voordeliger. Heeft u toch iets meer te besteden? Dan kan kiezen voor maatwerk bamboe jaloezieën van Doehetbudget absoluut een aanrader zijn!