Haal alles uit je woning

De huidige tijdsgeest verandert en de algemene interesse in ruilen, delen en verhuur neemt toe. Zeker nu veel meer mensen klimaatbewust bezig zijn willen we ook bewuster omgaan met de huidige bezittingen. Want wat heb je aan die extra slaapkamer als er niemand gebruik van maakt? Daarnaast is het voor heel wat mensen onzeker of ze na een jaar nog hun baan in loondienst behouden. Ook wanneer je een eigen onderneming hebt kan je moeilijk voorspellen of je genoeg inkomen genereert uit je onderneming. Een extra inkomstenbron in de vorm van verhuur is dan eerder noodzaak dan een luxe. Optimaal gebruik maken van de ruimtes in en rondom je huis kan zorgen voor een extra inkomen. Wist je dat heel wat huishoudens ervoor kiezen om de zolderkamer te verhuren? Zo verzeker je jezelf van een maandelijks inkomen en maak je tegelijkertijd een student blij die maar moeilijk een ruimte kan vinden vanwege de huidige woningnood. Naast je zolderkamer verhuren zijn er nog meer verhuur opties. Lees vooral even verder als je benieuwd bent wat je nog meer kan aanbieden.

Bouw een studio in je tuin

Heb je een flinke tuin waar je vrij weinig mee doet? Denk er eens over na om de grond te gebruiken voor een mooie luxe studio. Bouw de studio dicht bij de tuindeur en plant rondom de studio eventueel wat begroeiing zoals thuja struiken om de privacy te waarborgen. Zo heeft de huurder alle ruimte om zelfstandig te wonen en kan hij gaan en staan waar hij zelf wil. En zo heb jij als verhuurder alleen de voordelen van de verhuur en kan je nog genieten van de tuin.

Investeer in een extra woning

Heb je genoeg financiële middelen en wil je je huidige kapitaal veiligstellen? Investeren in vastgoed is een trend die heel wat vermogenden interessant vinden. Investeren in ‘stenen’ is nog steeds een veilige manier om kapitaal te behouden. Ze zeggen niet voor niks dat het beter is om te kopen dan om te huren. Zeker wanneer de woning waarin je investeert zich bevindt op een populaire trekpleister ben je er zo goed van verzekerd dat het huis snel gekocht zal worden.

Couchsurfing

Mocht je (nog) niet in het bezit zijn van een koopwoning maar heb je wel een huurwoning dan zijn er alsnog leuke oplossingen. Zo bestaat al jaren de website couchsurfing.nl waar mensen hun woning tijdelijk aanbieden voor logees. Hierbij kan je denken aan toeristen die graag voor weinig geld een slaapplek willen regelen. Ook is het mogelijk om tijdelijk te ruilen van woning om op die manier goedkoop op vakantie te kunnen in een ander land. Deze opties zullen niet zo snel zorgen voor een gevulde bankrekening maar helpen wel om te besparen op een leuke vakantie!