De ideale kinderkamer

De precieze definitie van een kinderkamer lijkt niet altijd even helder geformuleerd. Misschien dat er zelfs geen ideale kinderkamer bestaat, omdat ieder kind van elkaar verschilt en daarmee zijn of haar kamer dus ook. Wat in ieder geval vaststaat, is dat er een heel groot aanbod is van de hoeveelheid meubels waarmee een kinderkamer ingericht kan worden.

Veiligheid

Een belangrijk ingrediënt voor een ideale kinderkamer is toch wel de veiligheid ervan. Een kamer kan nog zo bijzonder ingedeeld zijn, maar zolang deze niet veilig is, kan het nooit een perfecte kamer zijn voor de kleinste kindjes. Denk hierbij aan scherpe of hoekige voorwerpen, maar probeer ook rekening te houden met brandveiligheid en dergelijken.

Gezelligheid

Een andere belangrijke eigenschap voor een ideale kinderkamer is ook de mate waarin deze kamer gezellig is. Met kussens en verlichting kunt u al een heel eind komen. Warme verlichting doet een hoop met het beeld van een slaapkamer. Ookvloerkleden kunnen hier sterk aan bijdragen. Door een vloerkleed neer te leggen in een slaapkamer lijkt deze al snel wat voller en warmer. Bovendien is dit gezellig voor uw kind doordat het lekker zacht is, wat bovendien veel comfort biedt tijdens het spelen of wanneer uw kindje nog niet heel goed kan lopen of wanneer hij of zij nog kruipt.