LED Lampen als sfeerverlichting

Naast het vervangen van spots en gloeilampen in huis voor led lampen zijn deze ook uitermate geschikt voor nieuwe toepassingen van verlichting. Door het plaatsen van kleine LED’s kan er een ander soort verlichting verkregen worden dan tot op heden altijd mogelijk was met de “ouderwetse” vormen van verlichting. Sinds ongeveer 2 jaar zijn er voldoende, kwalitatief bijzonder goede, alternatieven verkrijgbaar die het interessant maken om eens vanuit een ander oogpunt naar uw woning te kijken met betrekking tot de verlichting.

Er zijn immers geen grote logge lampen meer nodig om uw woning te verlichten en bovendien kunt u ook spelen met de kleur van het licht op locaties die daarvoor geschikt zijn. Nooit was het zo eenvoudig om in de keuken een bepaalde kleur licht te gebruiken gesteund door sfeerverlichting in het plafond. In basis is bovendien elke LED Lamp, mits voorzien van de juiste driver, dimbaar. Het fabeltje dat led lampen slecht of niet dimbaar zijn gaat dus al lang niet meer op! Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan de populariteit van de led lamp die vooral de laatste 2 jaar een behoorlijke opmars heeft gemaakt. Wanneer we de zoekvolumes van Google mogen geloven, die normalerwijs een goede indicatie geven van de vraag naar een bepaald product, dan zijn LED Lamp nog nooit zo populair geweest dan nu. Sterker nog, in vergelijking met 2011 zijn er maar liefst 250% meer mensen op zoek naar led verlichting.

Nadat in 2012 de gloeilamp is verboden zal bovendien in 2017 ook de halogeenlamp verboden worden. Voor de consument blijven dan alleen nog de spaarlamp en de ledlamp als alternatief over in de markt. Dit zorgt ervoor dat het loont om nu alvast over deze verandering na te denken. U zult hoe dan ook een keer moeten overstappen, en doordat de duurzame investering zich zo snel terug verdient is het beter dit zo snel mogelijk te doen. Op termijn levert deze beslissing namelijk geld op in plaats van dat het geld kost!