Het gevoel van thuiskomen: met een mooie bank of fauteuil

Na een lange zware dag geeft niets zo’n goed gevoel als het neerploffen op de bank thuis. In ons assortiment vind je een ruime keuze voor banken. Echter, die ideale bank vind je niet zomaar. We helpen je een eindje op weg.

Keuze een bank of een fauteuil

We denken dat je de mensheid kan opdelen in twee groepen, degene die tot rust komen in een mooie stoel en de groep die liever languit op de bank gaat liggen. Bedenk dus eerst eens wat u gewoonte is wanneer u thuiskomt. Ploft u in de stoel of op gaat u altijd horizontaal. Dit gedrag verraadt welke type mens u bent.  Neem deze gewoontes mee in uw keuze. Dit zal namelijk een groot gedeelte van een goede aankoop bepalen!

De fauteuil: klassiek of modern?

Als het op de stoelen aankomt dan is de uitstraling vaak het meest doorslaggevend. Wil je een klassieke of moderne fauteuil. De keuze hierin zal erg afhangen van de stijl van uw woonkamer. Toch hoeft dit de stijl van de stoel niet per se aan te sluiten bij de al aanwezige stijl in het huis, door juist hiermee te breken kun je juist ook spanning in de woonruimte creëren.

Ditzelfde geldt voor de kleur en type stof van de stoel. Speel met deze elementen met een moodboard bijvoorbeeld.  Bedenk goed waar je de stoel wit plaatsen en waar deze voor gaat dienen. Wordt deze straks gebruikt om in te relaxen of ook om in te lezen. Wanneer de leunstoel wordt gebruikt om in te lezen, dan is het ook belangrijk om deze op een punt te plaatsen waar voldoende licht is.

De bekleding: glad, hard, zacht of grof?

De stof bepaalt in grote mate het comfort en de uitstraling.  Ben je iemand die graag wegzakt in de bank of heb je liever een hardere ondergrond?  Val je meer voor de mooie chique uitstraling van gelooid leer of vind je een stof met grove ribbel juist prettig.

De bank:ontspannen zitten of ook slapen?

Als je gaat voor lekker onderuit op de bank dan zijn hoek of loungebanken geschikt. Dit zijn namelijk diepe banken die er voor gemaakt zijn om eens even lekker onderuit te gaan zitten. Als je meer recht overeind wilt gaan zitten dan kun je beter voor een meer klassiek bankstel gaan. Zoals je ziet, is er nogal wat keuze. Het doel van de bank is hierbij ook weer belangrijk. Hoeveel mensen moeten erop kunnen zitten en moet de bank misschien nog een tweede doel hebben, voor eventuele logies om op te slapen bijvoorbeeld. Ook hier speelt de stof weer een belangrijke rol. Een van de grootste fouten die gemaakt worden bij het kopen van een bank is de grote. Als je op bankenjacht gaat zorg dan dat je weet welke ruimte er voor de bank beschikbaar is.

Tot slot: De finishing touch

Als de bank of leunstoel gekozen is dan zit de finesse natuurlijk in de laatste touches. Denk hierbij eens aan een leuke bank tafel zoals te zien is op de foto aan het begin van dit artikel. De tafel leent zich perfect voor het stationeren van een glas wijn, tablet of tijdschrift. Nog leuker is het om de bank tafel te personaliseren door het hout te graveren met een leuke spreuk. Dan is het gevoel van thuiskomen helemaal compleet!

Extra tip: wil je na een lange werkdag heerlijk kunnen neerploffen in de tuin of woonkamer? Deze zitzak voor buiten, kan je na de zomer ook gewoon in de woonkamer plaatsen. Zo kan je het hele jaar genieten van de heerlijke comfortabele zitzak.