Scandinavisch interieur: zo stijl je die!

Het Scandinavische interieur is niet meer weg te denken. De mooie trends binnen deze woonstijl zorgen er niet alleen voor dat je een stijlvol, maar ook persoonlijk huis creëert. Zie je dat wel zitten en ben je benieuwd hoe jij het Scandinavische interieur toepast? Lees dan verder!

Genoeg licht (letterlijk en figuurlijk)

De Scandinavische woontrend typeert zich vooral door veel licht in de ruimte. Witte meubels, witte accessoires en, als het ook nog even kan, zijn witte aluminium jaloezieën op maat wel echt de klap op de stijlvolle vuurpijl. De witte meubels weerkaatsen het gefilterde licht door de jaloezieën erg mooi, waardoor je een zachte uitstraling kan creëren.

Een vloer is daarbij ook erg bepalend. Kies voor een lichte vloer met brede plank of visgraat, zodat de ruimte nog groter oogt. Het Scandinavische interieur is niet voor niets ontzettend populair bij kleinere woningen.

Alleen maar wit?

Gelukkig bestaat deze woontrend niet alleen maar uit wittinten. Alle pasteltinten, zoals lichtblauw en -roze, maar ook geel en groen doen het heel goed binnen dit interieur. Het moet zorgen voor een mooie balans en rust uitstralen, maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Ga aan de slag met kleurtesters, misschien een behangetje hier en daar en maak een mooie mix van kleuren die passen binnen het kleurenpalet.

Accessoires: wel of geen goed plan?

Deze woontrend ziet er op Pinterest altijd heel ‘clean’ uit. Dat houdt eigenlijk in dat er maar weinig accessoires op de afbeelding te zien zijn. Zonde! Want juist met accessoires kan je jouw interieur persoonlijk maken. Denk aan een toffe poster (eentje met een mooie tekst bijvoorbeeld), een mooie foto, plankjes aan de muur.. Hoe saai zou het zijn als we die niet zouden mogen gebruiken?!

Maak een mooie mix van persoonlijke items en accessoires die je in een woonwinkel kan scoren. Als je alleen gekochte accessoires in je huis verwerkt, voelt het vaak al wat killer aan.