Hoe maak je je bureau persoonlijk?

Het is een veel voorkomende gewoonte, mensen die foto’s van hun kinderen op hun bureau in kantoor zetten. Dit is bijna standaard geworden wanneer iemand vraagt naar hoe diegene zijn bureau persoonlijker kan maken. Wanneer dat gevraagd wordt krijgt men over het algemeen terug: zet een paar foto’s van je kinderen of familieleden neer. Wanneer je dat gedaan hebt is je bureau niet meteen persoonlijk. Het wordt misschien herkend als jouw bureau, maar ze zien ‘jou’ als het ware niet terug in het bureau. Om jezelf wel terug te laten zien in je bureau zijn er vele andere mogelijkheden.

Wie ben jij?

Ten eerste moet je je afvragen wie je zelf bent. Ben je opgeruimd, onoverzichtelijk, houd je van kleuren? Indien je dat voor jezelf goed op orde hebt is het mogelijk te beginnen met het persoonlijk maken van je bureau. Wanneer je heel netjes bent en alles bij jou is opgeruimd, is het verstandig om bijvoorbeeld ladekasten aan te schaffen. Hierdoor is het bureau nagenoeg leeg en zien je collega’s dat jouw persoonlijkheid (netjes) zich ook tot uiting brengt op je bureau. Daarbij is het altijd nog mogelijk om foto’s van familie en/ of vrienden neer te zetten.

Wanneer je iets minder geordend bent, maar het toch een beetje netjes over wil laten komen, is het verstandig om bijvoorbeeld brievenbakken aan te schaffen. Op die manier lijkt het toch iets netter, terwijl alle brieven toch nog door elkaar liggen in de brievenbakken. Daarnaast is het een mogelijkheid om verschillende persoonlijk bedrukte mokken neer te zetten. Op die manier voeg je nog een persoonlijke sfeer toe aan het bureau.

Wanneer jij van kleuren houdt is het uiteraard een goed idee om deze ook daadwerkelijk terug te laten komen in de accessoires die op het bureau staan. Zo kun je bijvoorbeeld de brievenbakken allemaal verschillende kleuren geven, ook kan je verschillende kleuren bedrukte mokken op je bureau zetten zodat je elke dag een andere mok kan gebruiken. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook een optie om verschillende kleuren post its te gebruiken, hierdoor krijgt je bureau een kleurrijker uiterlijk. Dit past beter bij jou als persoon en hierdoor is de kans dat je je vrolijker voelt tijdens je werk een stuk groter dan wanneer je werkt aan een ‘standaard’ bureau.

 

Uiteraard zijn de bovenstaande voorbeelden maar een greep uit de eindeloze mogelijkheden die er zijn. Zo kan er bijvoorbeeld ook gekeken worden naar hobby’s, huisdieren of andere interesses. Wanneer hier goed over na wordt gedacht is een persoonlijk bureau een stap dichterbij dan voorheen.