Nieuw jaar Nieuw huis

Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekent een frisse start voor jou en je huis. Neem maar afscheid van je oude troep en versleten bank en begin die catalogussen maar door te bladeren. Ieder jaar zijn er nieuwe woontrends die je kunt volgen om je huis zo helemaal ready te maken voor aankomende jaar en uiteraard zul je elke catalogus van 2019 ook vol zien staan met de nieuwste trends. Wacht niet langer en ga naar een autoverhuur bedrijf, huur dat busje en begin spullen in te slaan! Welke trends in 2019 zeer belangrijk zijn, zullen hieronder beschreven worden.

Puur natuur

Wat erg belangrijk wordt geacht in 2019 zijn natuurelementen in huis. Het dagelijkse leven van mensen wordt steeds hectischer en er groeit daarom ook een steeds grotere behoefte om even de rust weer op te zoeken. Dit doen we vaak door lekker een wandeling door de natuur te maken, maar we zien het nu ook in ons interieur terugkomen. Zo zul je veel meer aardse kleuren terug zien komen, zoals groentinten en zandkleuren. Bovendien gaan natuurlijke materialen een belangrijke rol spelen. Je kan hierbij denken aan bamboe, riet, wol en vilt. Deze materialen worden vaak in het interieur verwerkt. Kijk er dus niet raar van op als je ineens stoelen gemaakt van bamboe in je huis hebt staan. Om het helemaal af te maken kun je nog planten aanschaffen als accessoires om de het natuurelement helemaal door het huis te laten vloeien.

Urbaan leven

In de steden nemen steeds meer mensen genoegen met een kleinere woonruimte, simpelweg omdat het goedkoper is. Met een kleinere ruimte moet je roeien met de riemen die je hebt en kun je natuurlijk niet helemaal uit de je dak gaan met nieuw interieur.  Toch zie je in 2019 een woontrend die geheeld gemaakt is voor deze urbane manier van leven. Met deze trend kun je ondanks weinig ruimte, nog veel doen. Er is dan als het ware sprake van een multifunctionele inrichting, waarbij je leefruimte ook als je werkplek kan dienen. Strakke vloeren, zoals een gietvloer, staan hierbij centraal. Dit kost weinig onderhoud. Daarbij moet je in een kleine ruimte zoveel mogelijk zorgen voor diepte. Door donkere diepe kleuren, zoals blauw en paars te gebruiken, creëer je deze diepte.

Tegenpolen

Wat je verder steeds meer terug zult zien in het interieur van 2019 zijn extreme contrasten. Dit kan echt in het uiterste doorgevoerd worden. Het wordt dus gemakkelijker om je huis zowel zacht als ruw en stug te maken. Ronde vormen kunnen prima naast hoekige vierkante vormen enzovoorts. Een stuk gemakkelijker dus!

Binnen deze trends kun je natuurlijk zelf zo creatief zijn als je wilt, waardoor jouw stekje uniek wordt. Wacht niet langer en ga een busje huren, zodat je zo snel mogelijk aan de slag kan!