Rustiek & energiek – woontrends van 2018

Nu het voorjaar voor de deur staat  krijgen we allemaal weer zin om de boel aan te pakken. Even helemaal de bezem door het huis en de tuin. Het voelt een beetje al je garderobe kast. Welke meubels heb ik al heel lang en wat wil ik toch wel bewaren. Dat is dan de grote vraag. Om je een beetje te helpen in je keuzes geven we je hier wat trends mee die het komende jaar veel te zien zal zijn. Misschien kan je met deze trends nog iets met je oude interieur door deze in een nieuw jasje te verven of in een andere samenstelling je woning te zitten.

Spread the word

Teksten en aansprekende quotes keren helemaal terug in het interieur.  En dan hebben we het niet over ‘Home Sweat Home’, of andere oubollige teksten als Home Is Were The Heart Is. Nee we bedoelen dan op de stoerdere meer filosofische teksten zoals “Learning never exhausts the mind.”. Of wat dacht van een frase uit een songtekst? Het beste is natuurlijk om een tekst uit te zoeken die goed bij je past. Want dat maakt je huis nog persoonlijker.

Details met hout

Ook dit jaar zet de trend van vorig jaar door. Geef je huis extra warmte door elementen van hout aan te brengen in de keuken of woonkamer. Denk dan bijvoorbeeld houten stoelen, of een houten salon tafel.  Dit lijkt in contradictie ]met het andere element wat als trend opduikt.

Metaal

Het lijkt misschien geen goede combinatie met het hout. Maar toch in afwisseling met het hout geeft het juist een industriële strakke look Het gaat hier ook om bepaalde gedeeltes in het huis. Zoals een prullenbak of losse andere onderdelen in de keuken. Zoals een bestekbak of een asbak.

Rustiek

En waarom werkt het bovenstaande dan zo goed. Nou dit komt vooral door het winnen van rustiek op het terrein in het interieur en design. Tegenwoordig zie je dit overal terug op zowel de terrassen als in de woonkamers, Waar zie je tegenwoordig geen steigerhouten meubels  of warme boerderij prieeltjes Overal overheerst het landleven uitstraling. Voor de ongepolijste en onbewerkte hout versie is zal het komende jaar nog meer terugkeren. Maar ook andere elementen zoals rustieke wandlampen of industriële staande lampen

Irisering

Bij irisering ontstaat een natuurkundig verschijnsel waarbij door een bepaalde lichtval een patroon op de muur of vloer van het huis ontstaat. Hierdoor creëer je dus een eigen kleurenspectrum waardoor meubels of vlakken elke keer op een andere manier uitgelicht worden, Deze patronen ontstaan het snelste wanneer je noppenfolie op je ramen plakt. Of mozaïektegels

Intense kleuren

Intense kleuren zijn het dit jaar helemaal. Een volle sterke kleur op een van de muren in je huis. Lichte kleuren creëren ruimte , krijg je met intens rood, donkerblauw of knaloranje een warme stijl waar je met plezier thuis komt. Een interessant van felle of zelfs fluoriserende kleuren is te lezen in een leuk artikel op vtwonen.