Uit de comfortzone, kies voor badkamer laminaat!

In een badkamer horen tegels, dat wordt ons als kind al geleerd. Maar stap eens een keer uit je comfortzone en kies voor badkamer laminaat. Wij geven je al vast 3 redenen waarom je hiervoor zou kiezen.

Watervast laminaat

Als we op internet op zoek zijn naar inspiratie over de badkamer verbouwen, komen we al snel op badkamerblogs uit zoals bijvoorbeeld wonenwereld.nl. Maar overal waar we kijken worden badkamers verbouwd met tegels. Waarom niet met laminaat? Laminaat in je badkamer klinkt misschien raar, maar bied zoveel meer mogelijkheden! Wanneer we kiezen voor speciaal watervast laminaat kan dit prima. De bovenste laag is behandeld met een waterafstotende sealing en door het vrijwel naadloze kliksysteem is het laminaat niet alleen makkelijk te leggen, maar ook nog eens waterdicht.

Reden 1: Nooit meer kalkvlekken

Een van de vervelendste dingen in de badkamer zijn de kalkvlekken. De tegels en de voegen schrobben is een tijdrovend klusje. Met laminaat is dat voorbij. Deze kun je gewoon met een allesreiniger en een dweil schoonmaken. Gemak dient de mens.

Reden 2: Leg het laminaat door

Ook een voordeel van watervast laminaat is, dat je het niet alleen in de badkamer maar overal kunt gebruiken. Je kunt het laminaat dus door leggen in je hele huis zo 1 mooi geheel creëren. Bovendien is het watervaste element ook prettig in de keuken, een ongelukje zit immers maar in een klein hoekje.

Reden 3: Een warm welkom

Tegels kunnen aan de voeten koud aan voelen. Zeker in de winter is dit morgens geen pretje. Met laminaat is dat voor bij. Deze oogt niet alleen warm en uitnodigend, het voelt ook nog eens warmer aan dan tegels. Een mooie bijeenkomst als je net je bed uit stapt en onder de douche gaat. Tevens zou je bij een verbouwing kunnen overwegen vloerverwarming onder het laminaat te leggen. Niet alleen lekker warm aan de voeten, maar ook ruimtebesparend doordat je geen verwarming meer hoeft te plaatsen in de badkamer.