4 ideeën om jouw radiator een eyecatcher te maken

Een radiator in huis is onmisbaar, het geeft je de gewenste warmte. Maar vaak zijn het niet al te mooie pronkstukken en vrij saai. Dit kunnen we makkelijk verhelpen met een paar simpele tips. Op de website diyjournal.nl vind je al veel tips om zelf in huis aan de slag te gaan. Wij geven je er ook nog een paar.

Creëer kleur in jouw huis

Het makkelijkste om van die saaie radiator af te komen is om deze te schilderen. Dit kun je gewoon in 1 kleur doen. Plak de muur achter de radiator goed af en ga aan de slag. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur of voor een afstekende kleur. Dit is afhankelijk van hoe de rest van jouw interieur is.

Een ombouw radiator

Wanneer je de radiator helemaal bij jouw interieur wilt betrekken, kies dan voor een radiator ombouw. Deze kun je als bouwpakket aanschaffen in de bouwmarkt. Daarna kun je deze helemaal in de gewenste kleur schilderen. Hiermee creëer je wel een mooi geheel, samen met je interieur.

Een design radiator

Wanneer je niet veel zelf wilt doen kun je al kiezen voor een design radiator. Vooral in de badkamer komen we deze veel tegen omdat over het algemeen ze ook nog eens ruimte besparend zijn. Design radiatoren zijn er in veel soorten en maten, precies af te stemmen op de stijl van de ruimte.

Benadruk het reliëf van de radiator

Wanneer je in jouw huis nog een hele oude radiator hebt met een ornament versiering, kun je hier natuurlijk iets heel moois van maken. Meng verschillende kleuren radiator verven door elkaar. Maak de radiator goed schoon en ontvet hem. Wrijf met een ruwe kast de verf uit over de radiator. De verwilderde look geeft een mooi resultaat. Je creëert een unieke verwarming die alleen jij hebt.

Bron: https://www.huishint.nl/

Bron: https://www.woonaanwijzing.nl/