Wat voor hoekbank kies jij?

Eerst eens uitleggen wat een hoekbank daadwerkelijk is aangezien veel mensen een loungebank ook hoekbank noemen. Een hoekbank heeft een rugleuning die in een hoek loopt, stopt de rugleuning en gaat deze over in een arm maar heeft het bankstel nog steeds een hoek? Dan is het een loungebank.

Uiteraard zijn er ook hoekbanken met een lounge gedeelte maar officieel moet er echt een hoek aanwezig zijn in het rug gedeelte.

Kleine kamer.

Zelfs hoekbanken passen in een kleine kamer, er zijn verscheidene hoekbanken op de markt waarbij een 2 zitter is gecombineerd met een longchair/ chaise gedeelte zodat je een hele leuke hoekbank hebt welke maar weinig ruimte inneemt. Deze past perfect in de hoek van een kamer en eigenlijk is dit ook een loungebank maar voor het gemakt gebruikt men hier het woord “hoekbank” voor.

Hoekbank voor in een grote kamer.

Als je een wat grotere kamer hebt dan heb je heel wat meer keuze mogelijkheden. Wil je een hoekbank met relax functie, licht in de bodem of wil je hem volledig modulair? Er zijn zelfs hoekbanken te koop welke 6 meter breed zijn, je heerlijk languit op kunt liggen om een boek te lezen of Ipad. Als je de gelukkige bent die een grote woonkamer heeft is het zeker de moeite waart om een hoekbank te kopen met een longchair hier aan vast. Deze zijn o-zo-comfortabel! Let wel goed op bij de aankoop van een longchair op hoe hij in elkaar gezet is.

Dit alles zijn de basis keuzes die je behoort te maken waarna je op zoek gaat. Als je eenmaal weet wat in de desbetreffende kamer past dan moet je nog eens kijken of modern, landelijk of juist klassiek past in de kamer die je voor ogen hebt.

Hierna moet nog een keuze worden gemaakt of je leder wilt of een stoffen uitvoering. Als je eenmaal een idee hebt en met een verkoper spreekt kan deze vast een goed voorstel doen voor in de woonkamer. Eventueel een foto maken van waar de hoekbank moet komen staan is ook altijd handig!