Een puzzel kopen voor thuis? Deze legpuzzels zijn perfect voor beginners

Puzzelen is een populaire vorm van ontspanning voor jong en oud. Wil je beginnen met thuis te gaan puzzelen? En wil je een puzzel kopen die zowel uitdagend als toegankelijk is? Hier wat tips voor perfecte legpuzzels voor de beginnende puzzelaar!

 

De juiste puzzel kopen

Het is belangrijk als beginnende puzzel liefhebber om een puzzel te kopen die je enthousiast maakt. En misschien nog wel belangrijker: een puzzel die je ook enthousiast houdt zodat thuis puzzelen een genot voor je blijft! Een Disney puzzel is zeer geliefd bij zowel beginners als meer gevorderde puzzel fans. Hoe meer stukjes, hoe uitdagender de puzzel. Hoe enthousiast je ook bent, misschien moet je de legpuzzel met 5000 stukjes nog even laten liggen. Een puzzel met 100 stukjes is een goed begin en houdt je waarschijnlijk langer enthousiast.

 

Kies een geschikte afbeelding

Bij het kiezen van de juiste puzzel is als beginnende puzzelaar aan te raden om een puzzel met een toegankelijke afbeelding te kiezen. Een landschap of een foto kan prachtig zijn, maar de kleuren op deze plaatjes komen vaak erg overeen. Daardoor haal je stukjes makkelijker door elkaar. Dit maakt de puzzel uitdagender dan bijvoorbeeld een puzzel met een tekening, zoals deze Jan van Haasteren puzzel 1000. Op een tekening of cartoon zijn de kleuren vaak feller en opvallender. Ze zijn makkelijker uit elkaar te halen. Daardoor kun je ook beter en sneller stukjes vinden die bij elkaar passen.

 

Maak kinderen enthousiast met de juiste puzzel

Als je puzzelt met kinderen is het aan te raden om een puzzel aan te schaffen met een afbeelding die kinderen aanspreekt. Kinderen vinden het leuk om aan een puzzel te werken met een figuur of een tekening die ze herkennen. Zijn ze fan van een bepaald personage? Dan is het altijd een goede keuze om een puzzel te kiezen waarop deze staat afgebeeld. Een Disney puzzel valt bij zowel jong en oud altijd goed in de smaak. Zoek je een cadeautje voor de meer ervaren puzzelaar? Dan kun je bijvoorbeeld de Heye puzzel 1500 kopen. Een mooie tussenvariant is de levendige Jan van Haasteren puzzel 1000.

 

Meer uitdaging nodig? Zet een timer!

Ben je tevreden met 500 stukjes, maar wil je jezelf meer uitdagen? Geef jezelf een bepaalde tijd om een puzzel te maken. Hierdoor wordt het puzzelen wat minder rustgevend, maar het maken van de puzzel wordt wel een stuk spannender. Je kunt zelfs elke keer dezelfde puzzel maken, maar jezelf steeds minder tijd geven. Zo kun je elke keer jezelf verbeteren. Daarna kun je de opdracht voor jezelf steeds uitdagender maken. Je kunt bijvoorbeeld nu de Heye puzzel 1500 kopen en er uren mee bezig zijn. Daag jezelf uit en misschien maak je deze puzzel over een maand wel in een kwartier!