Je woning uitbouwen? Volg dit stappenplan!

Ben jij van plan om je woning compleet te gaan verbouwen? Of wil je een uitbouw realiseren op jouw perceel? Je kunt ontzettend veel doen om je woning van binnen of van buiten een andere look te geven en meer leefruimte te creëren. Wij vertellen je hier alles over! Na het lezen van dit stappenplan weet jij precies hoe je aan de slag kunt om jouw woning te verbouwen of uit te bouwen. 

Controleer je erfgrens

Voordat je begint met dromen is het handig om te checken of een eventuele uitbouw überhaupt wel mogelijk is. Via http://kadastralekaart.nl/ kun je onderzoeken waar jouw erfgrens precies ligt en tot hoever je een uitbouw zou kunnen doen. Je kunt dit het beste doen voordat je contact opneemt met de gemeente, zo voorkom je eventuele vertraging!

Maak een wensenlijst

Als je eenmaal de erfgrens hebt gecheckt kun je gaan beginnen met dromen. Je kunt bedenken waar je de uitbouw wilt plaatsen en hoe groot deze moet worden. Maak een kosten verwachting en bekijk of de uitbouw realistisch is. 

Huur een aannemer in

Weet je wat je wilt veranderen aan je woning? Dan wordt het hoog tijd om een aannemer in te huren. Deze persoon kan jou helpen met het maken van een realistische planning. Zo voorkom je fouten vanaf jouw kant en kun je ook nog eens overleggen of de uitbouw die jij in gedachten had wel haalbaar is met jouw budget of ruimte.

Vraag de juiste vergunningen aan

Na het overleg met de aannemer moet je niet vergeten om de juiste vergunningen aan te vragen bij de gemeente. Doe dit op tijd, aangezien een aanvraag nogal eventjes kan duren. Doe onderzoek en overleg met je aannemer over welke vergunningen je precies nodig hebt. Het zou zonde zijn als je een uitbouw plaatst, maar dat deze weer weggehaald moet worden omdat de gemeente het er niet mee eens is.