Een elektrisch verstelbare boxspring, een goede aankoop

Ben je toe aan een nieuw bed, denk dan eens aan een elektrisch verstelbare boxspring. Dit is een prima luxe aankoop, voor vele jaren slaapplezier.

Wat is een elektrisch verstelbare boxspring?

Deze boxspring heeft een elektrisch verstelbare bedbodem. Het onderstel bestaat uit een stalen frame met scharnierpunten. Het wordt aangedreven door motoren. Voor de besturing krijg je er een afstandsbediening bij.

Welke voordelen heeft een elektrisch verstelbare boxspring?

Wanneer je het hoofdeinde omhoog zet, kun je gemakkelijker uit bed stappen. Mensen die last van benauwdheid hebben, kunnen het hoofdeinde omhoog zetten. Dit heeft hetzelfde effect als meerdere kussens. Doe je het voeteneinde omhoog, dan worden je benen en onderrug ontlast, als je op je rug ligt. Voor oudere mensen is dit systeem ook zeer geschikt. Het geeft een ergonomische ondersteuning, een bijzonder lekker ligcomfort en er is een goede ventilatie. Het is ook nog eens ideaal als je lekker wilt lezen voor je gaat slapen of als je nog wat televisie wilt kijken. Een ontbijt op bed wordt nu opeens veel plezieriger.

Hoe maak je de juiste keuze?

Er zijn zoveel soorten te koop, dat het nuttig is om de verschillende websites te bezoeken en te kijken wat er zoal te koop is. De prijzen variëren enorm. Je kunt al een elektrisch verstelbare boxspring kopen van rond de 1500 euro, maar je hebt ze ook in duurdere prijsklassen. Dit heeft natuurlijk zeker te maken met de uitvoering. De kwaliteit van de motor speelt een belangrijke rol. Je kunt bedraadde afstandsbediening krijgen om je bed te verstellen, maar ook draadloze systemen zijn verkrijgbaar. Voor de bekleding heb je stoffen die meer slijt- en lichtvast zijn. Bij allergieën zijn synthetische stoffen of leatherlook geschikter.

Je kunt het hoofd-, voetbord en de box in allerlei stoffen en kleuren kopen. Als je liever leer wilt, is dat ook mogelijk. Zo kun je je bed in je eigen stijl creëren, zodat het altijd goed bij de rest van de slaapkamer past.

De pootjes van de boxspring kun je vaak ook aanpassen aan jouw stijl. Kies maar uit: hoog, laag, rond of vierkant, van hout of staal.

De levensduur van een elektrisch verstelbare boxspring

Als je de boxspring goed onderhoudt, kan de technische levensduur wel 20 tot 25 jaar bedragen. Je kunt dit zelf beïnvloeden door goed met je boxspring om te gaan. De motor moet na gebruik af kunnen koelen. De scharnieren kun je smeren met een speciaal daarvoor verkrijgbaar middel. Het hoofd- en voetbord kun je zelf reinigen.

Kijk eens op de verschillende websites, je zult zeker slagen om iets te vinden naar jouw wensen en smaak.

Bron: Woonprettig.nl