Schuifdeuren in huis

Wanneer je graag plaats wenst te besparen, zijn schuifdeuren een goede oplossing. Of als de doorgang zeer smal is, dat je er bijna niet langs kan, is een schuifdeur ook een goede oplossing in tegenstelling tot een klassieke deur. Een klassieke deur kan in de geval de doorgang versperren, waardoor je huisgenoten eventueel verhindert worden. 

De voordelen van een schuifdeur en de mogelijkheid van een schuifdeur 
We zijn er alvast van overtuigd dat een schuifdeur een mooie oplossing is om plaats te besparen en dat het ook zeer modern kan ogen of eventueel industrieel. Schuifdeuren zijn beschikbaar in alle stijlen en eventueel kan je ook je eigen schuifdeur ontwerpen, dit is alleszins zeer origineel. In dit geval kan je bijvoorbeeld enkel het systeem kopen, de rails en de wieltjes waarmee de schuifdeur op de rails rijdt. Het materiaal waaruit de schuifdeur is vervaardigd kan verschillende materialen aannemen, zo kan een schuifdeur uit massief hout bestaan, gekleefd hout (zoals je Ikea-kasten), maar metaal is bijvoorbeeld ook mogelijk. Het schuifsysteem zelf kan ook uit metaal bestaan om een industriële look te creëren, maar er zijn ook andere mogelijkheden. 
Als je kiest voor een schuifdeur moet je natuurlijk ook voor een stevig systeem kiezen waarop de schuifdeur rijdt of waaraan ze hangt of rijdt en hangt. Een deur moet meestal toch zeer lang dienst kunnen doen, voor een aangenaam gebruik is het ook belangrijk dat ze gemakkelijk open schuift en dat je ze gemakkelijk terug kan toe schuiven. Het is belangrijk dat ze niet tegenwringt. 
Het schuifsysteem moet goed ontworpen zijn. Stel je maar eens voor dat het systeem afbreekt of dat je de deur bijna niet meer open krijgt of ze met moeite dicht te krijgen is. Of dat je je schuifsysteem regelmatig dient te vervangen. Af en toe dien je natuurlijk de schuifdeur wat te smeren, zodat ze vlotjes meewerkt, vlotjes open en dicht schuift (wanneer jij het vraagt natuurlijk). 

Het nadeel van een schuifdeur 
Het nadeel aan sommige schuifdeuren is dat ze niet bevestigd zijn aan de onderkant, maar enkel vanboven (of andersom), waardoor de deur gemakkelijk kan ontsporen of gemakkelijk kapot gaat als je er bijvoorbeeld tegen loopt of als je ze perongeluk niet zo voorzichtig behandelt. 

Besluit schuifdeuren 
Kortom zijn schuifdeuren erg in trek, tegenwoordig is het niet meer van belang om zeer groot te wonen, maar vooral praktisch. Het is tegenwoordig belangrijk om gewoon comfortabel te leven, met alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Een schuifdeur is gemakkelijk, het gemakkelijk in gebruik dan een klassieke deur en neemt ook weinig plaats in beslag, perfect dus voor je kleine, gezellige woning. 
Het is spijtig genoeg niet mogelijk om overal schuifdeuren te plaatsen, aangezien er natuurlijk ook de mogelijkheid moet zijn om ze aan of in de muur te bevestigen. Er moet ook ruimte genoeg zijn naast de deur, je kan bijvoorbeeld geen ramen ermee verhinderen.

Bron: in2klussen.nl