Geurolie

Als je je woonkamer een lekker geurtje wil geven, is geurolie de ultieme oplossing. Net als geurkaarsen of wierook zorgt geurolie ervoor dat een ruimte heerlijk gaat ruiken. Geurolie hoef je alleen niet aan te steken. Maar hoe werkt geurolie dan wel? En wat zijn de lekkerste geuren voor in huis?

Geurolie

Geurolie kan worden gebruikt door middel van verschillende hulpmiddelen. Zo kun je geurolie samen met wat water in een geurbrander doen. Door de warmte van het kaarsje verdampt de geurolie en zal de geur zich in de kamer verspreiden.

Ook kun je geurolie gebruiken door middel van een potpourri. Potpourrie is een verzameling van natuurlijke producten, bijvoorbeeld gedroogde plantdelen en takjes, die een lekkere geur afgeven. Door hier geurolie op te sprenkelen, versterkt de aangename geur. Het leuke hieraan is, is dat potpourrie er ook leuk uitziet en een mooi decoratie item kan vormen in je interieur.

Daarnaast kan de geur van geurolie worden verspreid door middel van geurstokjes. Doe een beetje geurolie in een potje, doe er rotanstokjes in en voilá. De stokjes doen het werk en zorgen ervoor dat de geur verdampt in de ruimte. Dit zorgt voor een subtiele geurverspreiding.

Etherische olie

Naast geurolie bestaat er ook nog etherische olie. Dit wordt ook wel essentiële olie genoemd. Deze olie is 100 procent natuurlijk en wordt dan ook gewonnen uit de natuur. Struiken, bloemen, bomen, zaden en planten zijn de bron van deze bijzondere olie. Omdat etherische olies natuurlijk zijn, hebben ze een bijzonder effect op het menselijk lichaam. Zo heeft het verspreiden, verdampen of aanbrengen van de geur een ontspannende en reinigende werking. Vandaar dat etherische olies ook vaak gebruikt worden in wellness centra en sauna’s. Hoewel normale geurolie ook kan zorgen van een gevoel van ontspanning, is dit bij etherische olie nog meer het geval.

Ben je benieuwd naar hoe je geurolie kunt onderscheiden van etherische olie? Etherische olie is altijd verpakt in donkerbruin glas, om de olie te beschermen tegen UV-licht. Kijk daarnaast op de verpakking om erachter te komen of de desbetreffende olie 100 procent natuurlijk is, en niet is vermengd met een andere olie. Kijk daarnaast ook naar de prijs. Een etherische olie kost minstens 5 euro. Heb je vragen over de olie, ga dan naar een natuurwinkel of een biologische winkel, waar medewerkers je meer kunnen vertellen over aromatherapie en de werking van de olie.

De populairste geuren

Ben je op zoek naar een lekkere olie voor in huis? Vanille en rozen zijn de populairste geuren die in huis worden gehaald. Ook de geur van een frisse was, aardbeien, kokosnoot en lavendel behoren tot de bestverkochte geurolies op de markt. Ook zijn er minder voor de hand liggende geurolies verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan chocoladegeur, de geur van zelfgemaakte peperkoek of een koffiegeur. Er is echt voor ieder wat wils. Heb je liever een etherische geur? Dan heb je de keuze uit geuren zoals lavendel, citroen, eucalyptus, rozemarijn, mandarijn en nog veel meer.