Waar moet je op letten bij tweedehands trapliften?

Tweedehands trapliften?

Een nieuwe traplift: een grote aankoop voor vaak een groot bedrag. Niet iedereen kan een nieuwe traplift betalen, de gemiddelde traplift valt binnen een budget van ±4500 euro. Gelukkig is daar een optie: tweedehands trapliften voor een schappelijke prijs. Echter, kan het gebeuren dat je niet precies weet waaraan een traplift moet voldoen om goed te kunnen functioneren. Dit artikel zal een aantal suggesties geven waaraan een tweedehands traplift moet voldoen. Voor de geïnteresseerde mensen raad ik een bedrijf aan, namelijk. TipTop Trapliften.

Wat voor soort traplift zoek ik?

Wat voor traplift zoekt ik eigenlijk? Er zijn verschillende soorten trapliften voor verschillende trappen. De meeste mensen hebben een rechte trap, een trap met 1 bocht of een trap met 2 bochten. Per trap zijn er voor- en nadelen. Er is voor elk huis wat wils!

Zoektocht naar tweedehands trapliften

De zoektocht begint bij het doorspitten van de markt. Er zijn tientallen aanbieders, waaronder: bedrijven en particulieren (via vraag-en aanbod sites). Waar moet je beginnen? Het risico op een defecte traplift is groter bij particulieren, aangezien er een grotere kans is dat de bestaande klant niet goed voor zijn traplift zorgt. Het is niet aan te raden om een traplift via Marktplaats te kopen.
De meeste, erkende bedrijven hebben een veiligheidsnorm. In Europa is dat EN 81-40. Deze norm zorgt ervoor dat de traplift naar behoren werkt. Er kan garandeert worden dat de veiligheid van trappen met dit keurmerk in orde is. Bij het aanschaffen van een tweedehands traplift is het cruciaal om te checken of de traplift dit keurmerk heeft. Volgens deze norm zal de traplift ook goed geïnstalleerd zijn. Bij het kopen van een trap met dit keurmerk krijgt u ook een gebruikersinstructie. Dit maakt het iets makkelijker om de trap te installeren en te gebruiken.

Professioneel bedrijf

Een professioneel bedrijf heeft de expertise en ervaring om een traplift goed te onderhouden en mankementen op te sporen en te repareren. Een voorbeeld van een bedrijf die zijn zaakjes op orde heeft is TipTop Trapliften. TipTop Trapliften beschikt over een groot aanbod in verschillende merken, waaronder Otolift, Handicare en Acorn. Afhankelijk de wensen van de klant en de mogelijkheden van de klant, kan TipTop Trapliften hierdoor direct een prijsopgaaf doen voor verschillende trapvormen. Door een scherpe inkoop kunnen zij gebruikte trapliften met hoge kortingen van maar liefst 50% verkopen. Door het hanteren van deze kortingen is de klant altijd verzekerd van de laagste prijs!