Ideale producten voor het onderhouden van de tuin

Het is misschien niet het seizoen om flink aan de slag te gaan in de tuin (of wel, mocht je een liefhebber zijn van de ijzige kou), maar het kan geen kwaad om zo nu en dan je tuin goed schoon te maken. Voor je weet groeit het onkruid zo hoog dat je de achterste gedeelte van je tuin niet meer zit en dat is wel een groot probleem. Het onderhouden van een tuin is dan niet een van de leukste taken binnen de huishouding, maar het moet wel gedaan worden. Voor degene die twee linkerhanden hebben: geen zorgen. Wij hebben de beste producten voor jou uitgezocht die je goed helpen bij het onderhouden van jouw voor- of achtertuin.

1: sproeiers om je grasvelden te laten schitteren

Iets wat mensen vaak vervelend vinden als het gaat om het onderhouden van een tuin, is het sproeien van de gazonnen. Lange uitgestrekte velden vol met gras dat je even mooi wilt maken. Hoe kan je dat op een simpele manier doen? Gebruik gardena sproeiers! Ook voor kleine oppervlakken zijn deze type sproeiers fijn om te gebruiken.

Gardena sproeiers zijn heel nauwkeurig en kunnen aangepast worden aan de hand van jouw tuin afmetingen en -vorm. Zo worden niet alleen je gazonnen beregend, maar ook je perken en heggen. Daarnaast hebben ze ook verschillende instellingen, waardoor je kan kiezen voor bijvoorbeeld een cirkelsproeier. Stil, eenvoudig en elk deel van de tuin wordt beregend zonder waterplassen: dat zijn de voornaamste voordelen van gardena sproeiers.

2: een grote hark om losse bladeren op te ruimen

Een ander handig hulpmiddeltje bij het onderhouden van je tuin is een grote hark (en een goed aantal grote vuilniszakken) om bladeren en andere dingen die niet in je tuin horen weg te vegen! Met een goede hark heb je zo de klus geklaard. Ook nog eens een leuke activiteit om te doen met het gezin: jouw kinderen vegen er op los en jij kan aan de slag met andere zaken.