Geef je woonkamer een luxe uitstraling met deze meubels

Wil je jouw woonkamer een luxere uitstraling geven? Een woonkamer een luxe ‘upgrade’ te geven is veel makkelijker dan je denkt. Het brengen van klasse en stijl in huis is easy peasy met onze tips. Lees snel verder hoe je het voor elkaar krijgt om in pracht en praal te leven!

De juiste verlichting voor een luxe sfeer

Misschien denk je het niet, maar verlichting doet veel voor je woning. Een design hanglamp kan er namelijk al voor zorgen dat je woning er anders oogt! Breng dus wat meer klasse in je woonkamer door voor een ander lichtplan te gaan. Dit lichtplan moet vooral bepaalde hoeken en centrale punten in je woonkamer kunnen uitlichten. Van sfeervol licht boven de eettafel tot een spotje op een schilderij: het moet alle blikvangers binnen de ruimte opnemen.

Zoals benoemd zijn design hanglampen ideaal om een luxe sfeer in je woonkamer te brengen. Kies voor een klassieke of een vintage uitvoering: welke keuze je ook maakt, allebei ogen lekker chique. Blikvangers voor het leven!

Een comfortabel gevoel en look: een sofa

Iets wat echt onmisbaar is in een woonkamer gestyled volgens de luxe principes is een sofa van kasjmier. Niet alleen zien deze sofa’s er heel chic uit, ze zijn ook nog eens ontzettend comfortabel. De zachte stof zorgt er voor dat je in een droomwereld belandt wanneer je op sofa ligt of zit. Voeg er ook nog een aantal comfortabele kussens toe en je hebt nog een blikvanger in je woonkamer.

Alles duur met kunst in je woning

Als allerlaatste is kunst onmisbaar in een luxe interieur. Hierbij gaat het niet om of het klassieke of moderne kunst is: allebei laten je woonkamer net als een duur museum lijken. En wat voor soort kunst kies je dan? Dat maakt eigenlijk vrij weinig uit. Ga voor aparte beeldjes of grote schilderijen: elke vorm van kunst past bij een luxe interieur. Het is ook leuk om een combinatie van beide vormen kunst te doen.