Woonruimte over? Verhuur jouw huis aan een expat

Heb jij woonruimte over waar eigenlijk niks mee gedaan wordt? Of ga jij tijdelijk jouw huis verlaten voor misschien wel een wereldreis? Dan is er de mogelijkheid om jouw huis te verhuren aan een expat. Zo kun je van jouw huis of appartement een echt business model maken en geld blijven verdien terwijl jij op het strand zit met een cocktail!

Wat is een expat?

Expats zijn werknemers die tijdelijk een verblijfplaats in Nederland zoeken. Meestal gaat het hier om hoogopgeleide mensen die voor een bepaalde periode in een Nederlandse organisatie komen te werken. Meestal gaat het hier om projecten die zij moeten uitvoeren. Vaak zijn dit technische gerichte beroepen, zoals softwareontwikkelaar of ingenieur. Vaak scheren mensen dit soort werknemers onder 1 kam. Luxe villa? Dat geldt zeker niet voor iedereen. Natuurlijk zijn er managers die wel enige luxe vereisen. Je wilt natuurlijk wel een compensatie voor het verlaten van je vrienden en familie. Maar toch zijn de meeste expats, die in Nederland komen wonen, werknemers die een middenfunctie bekleden. Kortom, verschillende typen huizen voor verschillende typen expats.

Is uw woning geschikt?

In principe kan elke woning geschikt zijn voor de verhuur aan een expat. Dit hangt af van de voorkeuren van deze persoon. De basis is vaak wel dat uw woning representatief is en elk moment opgeleverd kan worden. Ook de ligging, het aantal slaapkamers en of u uw woning met of zonder meubels aanbiedt kan de expat over de streep trekken. Het is vooral belangrijk dat uw woning past bij de expat die in uw huis geïnteresseerd is. Hoe vind je dan een match? In Nederland zijn er genoeg grote verhuurwebsites, waarop jij jouw appartement of huis kunt aanbieden, bijvoorbeeld verhuurmakelaar Amsterdam. Deze websites zijn populair en hebben een goede reputatie. Grote kans dat jij hier snel jouw woning kunt verhuren. Deze websites kunnen doormiddel van zoekopties de goede match vinden bij uw huis. Uw huis kan snel in aanmerking voor een expat komen, wanneer uw woning gelegen is in een van de drukke steden. Hierbij kun je denken aan Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. De expats die voor een langere tijd in Nederland verblijven, laten in de vakantie vaak hun gezin overvliegen. Daarom kunt u er rekening mee houden om een extra kamer aan te bieden, want velen expats zijn ook hiernaar op zoek. Kortom, de voorkeuren van expats verschillen, flexibel zijn is dus het beste.