Knap staaltje techniek die mini cirkelzaag

Mini cirkelzaag beschikt in tegenstelling tot een normale handcirkelzaag over meerdere gadgets. Cirkelzaag fabrikanten vernieuwen de cirkelzaag voornamelijk met nieuwe en handige gadgets. Hierdoor beschikken ook de kleine cirkelzagen al over de meest nieuwe technieken en accessoires.

 

Wilt u meer weten over de verschillende soorten cirkelzagen? Hieronder beschrijven we kort de belangrijkste hulpmiddelen en accessoires van de cirkelzaag.

‘Fast Fix’ systeem

Zowel de mini cirkelzaag als de normale handcirkelzaag beschikt wel over een ‘Fast Fix’ systeem. Het systeem is speciaal ontwikkeld om het zaagblad snel, makkelijk en veilig te kunnen vervangen. Mini cirkelzagen worden meestal standaard geleverd met meerdere zaagbladen om meerdere soorten materialen te zagen. Zonder zo`n systeem zou het verwisselen van zaagbladen bij de mini cirkelzaag erg veel tijd kosten.

Cirkelzaag met geleiderail

Voor de echte rechte zaagsneden wordt vaak een geleiderail gebruikt. Deze rail kan makkelijk bevestigd worden aan de cirkelzaag door middel van een adapter. Deze adapter bevestigd u eerst aan de cirkelzaag, zodat u deze vervolgens vast klikt aan de geleiderail. Het voordeel van een geleiderail is dat u langere zaagsneden kan maken en tegelijk nauwkeurig kunt zagen. Veel handcirkelzagen zijn meestal al uitgerust met een zaaggeleiding voor de kortere zaagsneden.

Stofafzuiging

Zaagmachines maken nogal veel rommel. Daarom wordt er meestal een stofzak bevestigd aan de grotere zaagmachines. Naast de tafelcirkelzagen en afkortzagen beschikken ook de mini cirkelzagen over een kleine stofafzuiging. Wanneer u boven het hoofd werkzaamheden verricht heeft u geen langer last meer van zaagsel in uw ogen.

Laser van led-licht

Een zaaglijn precies volgen ervaren klussers als erg lastig. Een laser van led-licht kan hierbij goed van pas komen. Deze laser geeft de zaaglijn precies weer, waardoor het zagen al bijna van zelf gaat. De laser is een standaard onderdeel van de mini cirkelzaag en is net boven het zaagblad geplaatst.
Net als elk ander gereedschap is ook de mini cirkelzaag gewoon online te bestellen.

Energielevering

Voor energielevering van klussen is het belangrijk dat je genoeg power hebt. Gebruik hier bijvoorbeeld een stoomketel voor. Deze handige apparaten gebruiken stoom om zo energie op te wekken. Zo ben jij voorzien van goedkope stroom en ben jij niet afhankelijk van het net. Als jij dus veel energie verbruikt en het net kan dit niet aan, kan jij beter een stoomketel kopen.