De juiste raamdecoratie voor uw interieur!

Het kiezen van de juiste raambekleding voor uw woning is niet geheel eenvoudig. Er zijn ook zoveel verschillende opties, kleuren, stijlen, noem maar op! Het is een erg belangrijke keuze tijdens de inrichting van een woning, je wilt daarom zeker niet de verkeerde keuzes maken. De raambekleding heeft namelijk zeer grote invloed op de hele look van jouw interieur, en de sfeer die je woning uitstraalt.

Verschillende factoren

Tijdens het kiezen van de raambekleding voor je woning, zijn er veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan lichtinval, isolering en verduistering. Dit zijn alle drie zeer belangrijke factoren, en het is van belang dat je goed geïnformeerd bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Gordijnen kunnen namelijk de perfecte uitstraling hebben, maar ze bieden vaak amper isolering en de verduistering is ook niet optimaal. Jaloezieën, daarentegen bieden extra isolering van de woning, en kunnen de woning volledig verduisteren; ook wanneer de zon op zijn felst is!

Materialen

Er zijn veel verschillende materialen die doorgaans worden gebruikt voor gordijnen, vaak wordt er een mix van vezels gebruikt voor de stoffen. De meest voorkomende stoffen zijn; katoen, linnen, polyester en viscose. Door het gebruik van stof als materiaal creëer je een zachte en warme uitstraling. Maar wanneer iemand in het gezin bijvoorbeeld last heeft van een stofallergie, is het niet handig om te kiezen voor gordijnen. Jaloezieën worden ook geproduceerd van verschillende materialen, denk bijvoorbeeld aan hout, bamboe, pvc of aluminium. Deze materialen zijn dan ook wat vriendelijker voor mensen met een allergie.

Stijlen en kleuren

Gordijnen zijn eigenlijk wel te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog, jaloezieën zijn daarentegen vaak alleen te verkrijgen in zwart, wit, bruin of grijs. Ga je voor een kleurrijke woning? Ga dan voor gordijnen. Maar wanneer je meer voor een strak en modern interieur, dan zijn jaloezieën waarschijnlijk de beste keuze voor jou! Ook omdat je met jaloezieën kunt kiezen voor een matte afwerking, of juist een afwerking van lak, zullen deze beter passen in een moderne woning.

We hopen je zo voldoende geïnformeerd te hebben, en wensen je succes bij het maken van de keuze!