Haardhout voor je openhaard en als interieur in huis

Een haardhout mand: erg handig

Wat is precies een haardhout mand? De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Het gaat hier om een mand waar je haardhout in kunt bewaren. Dit is erg handig, zeker wanneer je haardhout binnen hebt liggen. Op deze manier raakt de vloer niet bezaaid met splinters en stof. Daarnaast heeft een mand voor haardhout ook zeker een stijlvolle look. En niet alleen dat: een mand met haardhout erin straalt gezelligheid uit.

Verschillende soorten hout in je haardhout mand

Wanneer je een mand met haardhout gaat vullen, is het altijd goed om na te denken over soorten haardhout. Er zijn veel openhaardhout soorten. Hieronder volgen wat voorbeelden.

  • Berkenhout is een goede houtsoort voor de haard. Deze houtsoort heeft een schone verbranding, een hoog warmtevermogen en produceert een prachtig knisperend vuur.
  • Elzenhout is tevens een goede optie voor de haard. Dit hout heeft tevens een hoog warmtevermogen en levert een mooi vlammenspel op.
  • Beukenhout is ook een leuke optie. Deze harde houtsoort brandt langzaam en traag. De houtsoort geeft een mooi vlammenspel en veel warmte.

Er zijn nog veel meer opties!

Optimale ontspanning met een open haard en goed haardhout

Wanneer je eenmaal je mand hebt met de door jou gekozen stukken hout, kun je optimaal gaan ontspannen. Neem plaats achter de haard met een kop chocolademelk of een wijntje. Denk even helemaal nergens aan en geniet.

Ga voor hout en een goede mand van een specialist

Ben je op zoek naar allerlei accessoires voor bij je haard zoals een haardset, een mand voor haardhout en hout om deze mand te vinden? Het is altijd goed om dan samenwerking aan te gaan met een specialist. Er zijn veel bedrijven die zich specialiseren in haardhout en alles wat daarbij hoort. Bekijk wat de opties zijn voor jou!