Inspiratie: Dit is waarom je een veranda wilt

De zomer is officieel al aangebroken en langzaamaan wordt het ook echt iets warmer. Droom jij al van zwoele zomeravonden onder de veranda? Vrolijke zaterdagen in de tuin? Nieuwe bloemen en planten met tjirpende vogels?

Onmisbaar in het nieuwe seizoen is een veranda. Ideaal om zo lang mogelijk buiten te zitten. Beschut, uit de wind of lekker in de schaduw als de zon te heet wordt. Ook als het regent, maar de temperatuur toch goed is, kan je met een veranda lekker buiten zitten.

Er zijn veel verschillende soorten veranda’s. En daarom helpen wij je verder en geven je wat inspiratie!

Stijl van de veranda

Het is belangrijk om te bedenken in welke stijl jij een veranda wil. Heb jij veel groen en natuurlijke elementen in je tuin? Dan staat een veranda die gemaakt is van natuurlijk materiaal goed in je tuin. Bijvoorbeeld een houten veranda. Ben jij meer van een moderne en strakke tuin, dan kan je voor een moderne uitstraling gaan van de veranda. Het is erg belangrijk dat de veranda in lijn is met de rest van de tuin. Houd daarom goed de uitstraling van je tuin in gedachten bij het aanschaffen van een veranda. Desnoods neem je een foto van je tuin mee.

Inrichting en functie veranda

Bedenk daarnaast welke inrichting of functie je veranda moet hebben. Wil je er beschut kunnen zitten of ook onder kunnen eten, barbecueën of misschien zelfs sporten? Als je al meubels hebt voor de inrichting van je veranda, is het mooi als de stijl van de veranda aansluit bij de inrichting.

Plaats van de veranda

Niet geheel onbelangrijk: de plaats van de veranda. Heel belangrijk zelfs, wil je er optimaal profijt van hebben. Als je onbeschut wil zitten, moet je letten op de stand van de wind. Je wil natuurlijk niet vol de wind in je veranda hebben! Daarnaast moet je letten op de stand van de zon in de middag. Het is in de zomer wel prettig om dan in de schaduw te kunnen zitten.

Gelijk alle veranda’s bekijken? Ga naar Fonteyn.nl

En dan nu: inspiratie! Droom weg en fantaseer over jouw nieuwe veranda.