3 tips voor een stijlvolle zonwering in je huis

Als het om zonwering gaat zijn er veel verschillende stijlen waar je uit kan kiezen. En de stijl die je kiest kan behoorlijk bepalend zijn voor het ‘gevoel’ en de rust die je woonkamer uitstraalt. Het is daarom zaak om zorgvuldig de juiste lamellen te kiezen. Laten we beginnen met de eerste keuze

Keuze 1. Welk type zonwering hangen we voor de ramen

Er zijn veel verschillende type zonweringen. Zo is er de keuze uit gordijnen, rolluiken, raamfolie of voor binnen lamellen of een luifel. Iedereen heeft hier zijn eigen voorkeur in.

Bekijk goed hoe de inrichting van de kamer zelf is en wat hier goed bij zou passen. Bevat de kamer bijvoorbeeld al veel verticale elementen. Neem dan ook lamellen die verticaal zijn.want dat houdt de ruimte rustig. Bedenk ook waar u de ruimte met zonwering voor gaat gebruiken, is het bijvoorbeeld noodzakelijk om de lichtinval te kunnen reguleren (zoals bijvoorbeeld in een werkkamer) of moet de zonwering dusdanig zijn dat u van een goede nachtrust kan genieten zoals de slaapkamer. Dan kan een rolluik van dikke stof een uitkomst zijn.

Keuze 2. Materiaal, kleur en maten kiezen

Horizontale jaloezieën zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. De standaard maten hierin zijn 16mm, 25 mm en 35 mm en 50 mm. De meest gangbare maat hierin 25mm en hierin zijn veel dessins en kleuren te te krijgen. Denk ook eens aan geperforeerde lamellen of aan dikke lamellen van 50 mm, een van de absolute trends van 2018. Vaak wordt er dan ook nog een combinatie gemaakt met ladderband, waardoor de uitstraling nog wat robuuster en stoerder wordt. Ladderband is een materiaal van ongeveer 2.5 cm breed en verbindt de lamellen met elkaar en zorgt ervoor dat de trekkoordjes niet zichtbaar zijn.

Keuze 3. Denk eens na over een speels effect

De grotere merken zoals luxaflex bijvoorbeeld bieden ook leuke printjes aan op de jaloezieen. Wanneer lamellen dan worden gesloten is er een leuke print waar te nemen. Dit kan voor een leuke extra noot zorgen in een ruimte. Maar je kunt je huis hierdoor ook nog stuk persoonlijker maken.

Tot slot

Goede zonwering is niet alleen belangrijk om van de woon/werk omgeving een plezierige ruimte te maken. Het kan ook echt bijdragen aan het stijlvoller maken van je huis.Maak dus van te voren een gedegen plan wat je aan wering in elke ruimte wilt hebben. En je zult zien dat je van deze keuzes nog jaren plezier kan hebben.