Voor- en nadelen van bitumen dakbedekking

Wanneer u uw dakbedekking gaat vervangen dan zult u al snel merken dat u ruime keuze hebt uit vele verschillende materialen. Het is verstandig om uzelf te verdiepen in de verschillende dakbedekkingsmaterialen. Vervolgens kunt u een dakdekkersbedrijf vragen om advies. Een veel gebruikt materiaal is bitumen. Wij van Woontoko geven je graag advies over dit materiaalsoort in samenwerking met Offertesonline.nl. Hét platform voor het vinden van een dakbedekking Amsterdam. Lees verder voor de voor- en nadelen van bitumen als dakbedekking.

Per project is het meest geschikte materiaal verschillend. Iedere dakbedekking heeft voor- én nadelen, waardoor je niet het beste materiaalsoort kunt aanwijzen. Dit is per dak verschillend. Bitumen wordt veelal gebruikt op platte daken en deze materiaalsoort is hiervoor uitermate geschikt.

Voordelen bitumen dakbedekking

Het grootste voordeel van bitumen is dat dit materiaal een enorm lange levensduur heeft. Doordat het materiaal zo duurzaam is, zijn er veel mensen die voor bitumen kiezen bij dakbedekking van platte daken. Niemand houdt van vervelende daklekkages. Met bitumen is de kans klein op lekkages, wel moet het materiaal natuurlijk netjes geplaatst worden. Dat is niet zo lastig, want bitumen staat bekend als makkelijk verwerkbaar materiaal. Ook is het materiaal UV bestendig. Kortom, dit materiaal heeft vele voordelen die we hieronder nogmaals op een rijtje gezet hebben.

  • Hoge waterdichtheid
  • UV-bestendig
  • Duurzaam
  • Gemakkelijk te verwerken

Nadelen bitumen dakbedekking

Ieder materiaal heeft ook zijn nadelen. Bij bitumen is het grootste nadeel de hoge brandbaarheid. Bitumen is een vrij brandbaar dakbedekkingsmateriaal, wat natuurlijk geen voordeel is voor de veiligheid van een huis. Aan de andere kant: hoe vaak komt het materiaal in aanraking met open vuur. Vrij weinig dus. Nog een nadeel is het verschil in kwaliteit van de diverse soorten/type bitumen. Kies voor de beste kwaliteit bitumen met eventuele keurmerken. Hieronder nogmaals de twee nadelen op een rijtje:

  • Hoge brandbaarheid
  • Verschillende kwaliteit, afhankelijk van het type/kwaliteit bitumen