Zelf voor een mooie wandversiering zorgen

Je woonkamer is opgeknapt en nu nog iets moois aan de wand? Waarom altijd denken aan een schilderij of een grote spiegel boven je dressoir? Kies eens voor iets heel anders, iets persoonlijkers bijvoorbeeld. Hier vijf ideeën voor originele wandversieringen

Tip 1: Een eigengemaakte compositie

Je bent vast wel handig met de computer? Dan kan je ook van je mooiste foto’s een mooie compositie maken met een fotoprogramma. Kies de mooiste foto’s van je vakantie, je kinderen of je trouwfeest en maak een prachtige collage. Liefst voorzien van leuke teksten in mooie kleuren er doorheen. Is hij naar het zin? Laat je foto op posterformaat afdrukken en je hebt een uniek exemplaar aan je muur hangen! Er zijn verschillende maten posters, dus kies precies die maat die prachtig uitkomt boven je kast of bank.

Tip 2: Maak zelf een schilderij

Koop een blanco canvas en schilder zelf iets moois erop. Kan je niet tekenen, vind je? Kies dan gewoon voor favoriete kleuren of juist de kleuren die in je interieur voorkomen en maak er iets leuks mee. Gewoon een leuk patroontje, een paar strepen (en dan volhouden dat het iets voorstelt…) of gewoon klodders op het doek gooien. Je zegt dat het moderne kunst is en niemand die dat kan tegenspreken! En jij hebt gewoon iets heel persoonlijks aan de muur. Vergeet je schilderij niet te signeren!

Tip 3: Plak je canvas vol

In plaats van tekenen of schilderen kan je ook gaan voor het betere knip- en plakwerk. Natuurlijk kan dit ook in combinatie met verf. Ook hier kan je weer kiezen voor bepaalde kleuren. Gebruik bijvoorbeeld veertjes, takjes (eventueel geverfd), cd’s, glittertjes enz. Of gewoon stukjes papier.

Tip 4: Macramé

Maak een heerlijk jaren zeventig hanger met de macramé techniek. Simpel te vinden op internet en helemaal niet zo moeilijk. Ook leuk in combinatie met plantenhangers!

Tip 5: Hang plantenbakken aan de muur

Plantenbakken voor buiten aan de muur, kan je ook prima binnen aan de muur hangen. Heb je, net als ik, katten die gek zijn op plantjes eten, dan is dit echt een geweldige oplossing. Hang ze zo op dat de katten er niet bij kunnen, ook niet vanaf een kast of de leuning van de bank. Zo voorkom je dat je planten eraan gaan maar ook dat je katten een giftige plant gaan eten. Hang er meerdere op verschillende hoogtes op en je hebt een ontzettend mooi geheel. Ook nog eens goed voor de zuivering van de binnenlucht en je eigen gezondheidslevel (want groen is gezond om je heen!).