Verhuizen in een handomdraai met behulp van een verhuislift

Een tijdje terug mochten mijn vriendin en ik de sleutel van ons eerste huisje in ontvangst nemen. Dit was een euforisch moment, we wilden dan ook zo snel mogelijk intrekken. Na de euforie kon het echte werk beginnen, het verhuizen. Er komt bij een verhuizing nogal veel kijken. Zo waren de muren in het appartement waar we gingen wonen paars, deze moesten gewit worden. Bovendien was er los van schilderen en schoonmaken een grote klus waar de nog niet aan hadden gedacht: we gingen verhuizen naar drie hoog in Amsterdam.

Het drama van de nieuwe bank
In Amsterdam zijn de trappen vaak steil en smal. Het is niet alleen vermoeiend om deze trappen op en af te lopen, er bestond ook het risico dat niet alles door het trapgat zou passen. Hier werden we mee geconfronteerd toen onze nieuwe bank werd bezorgd. ‘Dat past niet mevrouw’, vertelde de bezorger me. Hij adviseerde me een andere bank uit te zoeken. Maar hij kende me nog niet, de bank die ik had uitgekozen zou hoe dan ook in ons huis komen te staan.

De tip die ons leven makkelijker maakte
Op zoek naar een oplossing tipte een vriendin van ons ons over het huren van een verhuislift. Zij had deze ook voor haar eigen verhuizing gebruikt en was laaiend enthousiast. Na wat research besloten dat het huren van een verhuislift ook voor onze verhuizing de beste aanpak zou zijn.

Nooit meer verhuizen zonder verhuislift
De leverancier van de bank kon terug komen op de dag dat wij een verhuislift zouden hebben. Zo gezegd, zo gedaan. Op de dag van onze verhuizing stond de man van de verhuislift beneden, hij laadde de lift steeds vol. Ik en mijn vriend stonden boven in ons appartement om de spullen van de lift af te tillen. Binnen slechts een uur was onze hele inboedel boven en vervolgens ook onze nieuwe bank. Het huren van een verhuislift heeft ons veel energie bespaard. Dezelfde avond nog sliepen wij in ons nieuwe huis. Binnen een mum van tijd verhuisd, een dikke aanrader!