Is uw nieuwe woning inbraakproof?

Wanneer u net een nieuw huis gekocht heeft, is het wel net zo prettig om te weten of dit huis u ook voldoende beschermt tegen inbregers. U wilt immers niet dat inbrekers zonder enige moeite uw huis binnen kunnen dringen om waardevolle spullen te stelen. Om erachter te komen of uw woning goed beschermd is tegen inbrekers, doet u er goed aan om uw huis grondig te inspecteren op inbraakbeveiliging. In onderstaande tekst volgen enkele tips om uw huis inbraakproof te maken.

Hang- en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren is een goed voorbeeld van inbraakpreventie. Door kwalitatief goede sloten op ramen en deuren te plaatsen, maakt u het inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen. De meeste sloten zijn tegenwoordig voorzien van een SKG-keurmerk. Door middel van deze keuring worden er sterren toegekend aan de hand van de veiligheid van het slot. Een slot met drie sterren beschermt goed tegen inbrekers, terwijl een slot met één ster veel gevoeliger is voor inbraken.

Glas en kozijnen

Kunststof kozijnen beschermen beter tegen inbraken dan houten kozijn. Dit omdat er in een kunststof raamwerk een metalen frame zit. Daardoor is het lastig om het kozijn te forceren. Wanneer het een inbreker niet lukt om uw deur te forceren, probeert hij mogelijk het glas te breken. Indien u ook nog eens inbraakwerend glas heeft, maken inbrekers bijna geen schijn van kans. Dit glas bestaat uit verschillende lagen met daartussen een folie, waardoor het lastig breekbaar is.

Bovenverdieping ook inbraakproof?

Wanneer u uw woning controleert op de veiligheid, vergeet dan vooral ook niet de bovenverdieping. Als inbrekers beneden niet binnen weten te komen, proberen ze het mogelijk op de bovenverdieping. Zorg er dan ook altijd voor dat ramen en deuren hier ook goed beveiligd zijn. Een beveiligingscamera kan ook wonderen doen. Doe dit helemaal wanneer de garage van uw woning over een plat dak beschikt. Een inbreker weet via een schutting of vuilniscontainer binnen no-time op het dak te klimmen, waardoor hij zichzelf binnen de kortste keren toegang verschaft tot de bovenverdieping.