Zware meubels? Bel toch een verhuisbedrijf!

Heb jij ook van die mooie zware meubels in huis staan? Dan geven wij van Woontoko je zeker geen ongelijk! Zware meubels zijn namelijk vaak erg stijlvol. Het oogt robuust, degelijk, kwalitatief goed.

Zware meubels? Bel toch een verhuisbedrijf!
Grote kans dat die mooie zware hoekbank of die robuuste houten tafel bij je zijn afgeleverd door het bedrijf waar je ze hebt aangeschaft, dus toen was het vervoeren geen issue. Maar wat nu als je van plan bent om te verhuizen? Dan zal je het toch echt zelf moeten doen! Of toch niet?

Verhuisbedrijf en de voordelen

Niet helemaal.. Want waarom zou je niet gewoon een verhuisbedrijf bellen? Je hebt tegenwoordig legio spelers op de markt die het verhuisproces van A tot Z en tegen een scherpe prijs voor hun rekening nemen. Op internet kun je je uitstekend oriënteren en bij verschillende partijen kun je online a) een nauwkeurige prijsindicatie van de verhuizing krijgen en b) de verhuizing meteen online regelen. Voor een eerlijk ‘vergelijkend warenonderzoek’ is het natuurlijk altijd goed om bij meerdere partijen te kijken en waar nodig offertes aan de vragen. Op die manier weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Voordelen van uitbesteden

Oké, uitbesteden is inderdaad wat duurder dan je verhuizing helemaal zelf regelen. Maar zo veel scheelt het niet. Want vergeet niet dat je, wanneer je het zelf gaat doen, toch meestal ook een busje (+ benzine) moet huren. En misschien een verhuislift. En je moet natuurlijk vrienden regelen die je willen helpen. En bovendien één of twee vrije dagen opnemen. En dat terwijl uitbesteden ontzorgt. Je hoeft je niet of nauwelijks met de verhuizing te bemoeien, je kunt ze zelfs je spullen laten inpakken. Je vertrekt bij wijze van spreken ’s ochtends vanuit je oude huis naar je werk en keert ’s avonds huiswaarts naar je nieuwe huis. In de tussentijd heeft het verhuisbedrijf de inboedel overgebracht!

Wat kost dat nu?

Hoeveel een verhuizing kost is erg variabel. Het hangt allereerst af van de mate waarin je het verhuisbedrijf de verhuis laat regelen. Rijden ze alleen en pak jij zelf in? Of pakken zij ook in? Kopen zij de verhuisdozen of heb je zelf nog een adresje?

Verder zijn factoren: de afstand van je oude huis naar je nieuwe huis, de grootte (en daarmee de grootte van inboedel) van je huis.
Ook de keuze voor de verhuisfirma is bepalend voor de prijs, zoals hierboven al besproken. Maar ruwweg kun je ervan uitgaan dat een verhuizing tussen de € 1000 en € 2500 kost.

Foto: Naiaraback1 via Foter.com / CC BY