Stoppenkast uitbreiden

Bent u van plan om binnen een korte tijd een grootstroomverbruiker in uw woning te gaan gebruiken? Het kan in dit geval noodzakelijk zijn om de stoppenkast uit te breiden, om een stroomstoring in uw woning te voorkomen. Om een stoppenkast uit te kunnen breiden, zult u in veel gevallen de hulp van een ervaren elektricien nodig hebben. U wilt complicaties immers zo goed mogelijk voorkomen. Het is erg lastig om een stoppenkast zelf uit te breiden, zeker als u weinig ervaring heeft met het aanbrengen van nieuwe stoppen in de meterkast.

Voorbeelden van grootstroomverbruikers waarvoor het uitbreiden van de stoppenkast noodzakelijk is, zijn bijvoorbeeld een elektrisch kooktoestel, een jacuzzi in de tuin, enzovoorts. Dergelijke apparaten vergen dermate veel stroom, dat een normale groep in de meterkast die stroom niet kan aanleveren. Niet voor niets hebben dergelijke elektrische apparaten een aparte aansluiting, om voldoende stroom te krijgen.

Stroomstoring als gevolg van overbelasting

Een stroomstoring kan om verschillende redenen in uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een stroomstoring als gevolg van een kortsluiting in een van de elektrische apparaten van uw woning, of een stroomstoring door de overbelasting van een groep. Die overbelasting wordt doorgaans veroorzaakt door de apparaten die op een groep in de stoppenkast zijn aangesloten en samen te veel stroom vergen. Wanneer de groep deze stroom niet kan aanleveren, springt de stop en is een stroomstoring het gevolg. Dit is erg vervelend, want bij het vervangen van de stop zal er vrijwel direct opnieuw een stroomstoring ontstaan.

In dit geval heeft u maar een mogelijkheid om de stroomstoring te verhelpen: de stoppenkast uitbreiden. Vanzelfsprekend zou u er ook voor kunnen kiezen om bepaalde apparaten uit de groep te verwijderen, maar dit is geen structurele oplossing voor het probleem. Een elektricien kan u advies geven over de mogelijkheden die u heeft om de stroomstoring in uw woning te verhelpen.

Een stoppenkast laten uitbreiden

Heeft u ook te maken met een stroomstoring in uw woning, vermoedelijk als gevolg van een overbelasting van de stoppenkast? Laat een elektricien uw meterkast uitbreiden, wat vaak binnen een korte tijd voor u gedaan is. Bij het uitbreiden van de stoppenkast krijgt de grootstroomverbruiker een eigen groep, zodat de kans op een overbelasting van de groep in de meterkast geminimaliseerd wordt.

Mocht het uitbreiden van de stoppenkast in uw situatie niet direct noodzakelijk zijn, dan zal een elektricien dat logischerwijs altijd aan u doorgeven.