6 tips voor uw nieuwe badkamer

Bent u van plan om uw badkamer binnen een korte tijd te voorzien van een nieuwe inrichting? Wilt u het sanitair in uw badkamer vernieuwen? Of heeft u plannen om de gehele badkamer uit te bouwen? Het kan soms behoorlijk lastig zijn om de badkamer te vernieuwen, waardoor de hulp van een loodgieter wellicht gewenst is. Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in het uitvoeren van verschillende werkzaamheden binnen de badkamer. Zo verkleint u de kans op latere complicaties in uw badkamer, denk aan: lekkages rond waterleidingen, verstoppingen in de afvoer, enzovoorts. Hoe gaat u de badkamer veranderen? We geven u graag een aantal handige tips!

Tip 1: kies voor passend sanitair
De badkamer moet in het verlengde van de overige kamers van uw woning staan, waardoor het sanitair moet aansluiten bij de rest van uw inrichting. Kies bijvoorbeeld voor een licht model sanitair, als u ook in de rest van uw woning een modern interieur heeft.

Tip 2: laat het sanitair installeren
Hoewel u nieuwe sanitair wellicht zelf zou kunnen installeren, wordt het doorgaans aangeraden om deze taak uit te besteden aan een loodgieter. Wanneer het sanitair niet op de juiste wijze wordt geïnstalleerd, kunnen er al snel lekkages ontstaan. Klik hier om sanitair in Hilversum te installeren!

Tip 3: kies voor kleine accessoires
Naast uw keuze voor het juiste sanitair, is het leuk om uw badkamer te voorzien van enkele kleine accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een paar kleine plantjes, een paar kaarsenhouders, enzovoorts. Hiermee kleedt u de badkamer verder aan, om het nog beter aan te laten sluiten bij de stijl van uw woning.

Tip 4: installeer voldoende licht
De badkamer moet een lichte ruimte zijn, zodat u direct wakker bent als u in de ochtend een frisse douche neemt. Daarbij straalt veel licht de moderniteit van uw badkamer uit! Laat daarom veel lichtbronnen, zoals spotjes, installeren of kies voor een dakkapel in de badkamer.

Tip 5: gebruik led-strips in de badkamer
Een leuke manier om meer sfeer in uw badkamer te brengen, is door led-strips te installeren in de badkamer. Deze kunt u vaak van kleur laten veranderen.

Tip 6: laat het sanitair onderhouden
Hoewel u hoopt dat het u nooit overkomt, kunt u te maken krijgen met een verstopping in de afvoer van uw toilet of douche. Voorkom dit door de afvoer eens per half jaar door te laten spuiten door een loodgieter.