Vijf tips om uw woning te beschermen tegen inbrekers

Inbrekers wilt u het liefst buiten de deur houden. De kans bestaat echter dat uw woning toch ten prooi valt aan een dief. Om een inbreker buiten de deur te houden, kunt u een aantal maatregelen treffen. Met de onderstaande vijf tips gaat het u vast en zeker lukken om de indringers voorgoed buiten de deur te houden.

Creëer een bewoonde indruk

Het is een doordacht middel en het werkt niet meer bij iedere inbreker, maar het laten branden van verlichting, schrikt inbrekers vaak af. Wanneer u binnen uw verlichting laat branden, krijgt een inbreker de indruk dat u gewoon thuis bent. Denk daarnaast eens aan het plaatsen van buitenverlichting, dit schrikt inbrekers in veel gevallen af.

koevoet

Zorg voor veilige sloten

Sloten in verouderde huizen zijn vaak gemakkelijk te forceren. Tegenwoordig krijgen sloten vrijwel altijd een keurmerk. Een slot met drie sterren zorgt voor een goede inbraakpreventie en beschermt onder andere tegen kerntrekken. Hierdoor wordt het lastig om zonder sleutel uw woning binnen te komen.

Sociale controle

Spreek met uw buren af dat ze een oogje in het zeil houden wanneer u een avondje weg bent of vakantie viert. Omgekeerd kunnen jullie deze afspraak ook maken. Hierdoor wordt uw woning toch goed in de gaten gehouden, zelfs wanneer u helemaal niet thuis bent.

Kies voor kunststof

Kunststof kozijn hebben een zeer sterk stalen binnenwerk, waardoor ze moeilijk te forceren zijn door inbrekers. Daarnaast zijn kozijnen van kunststof op meerdere plekken vergrendeld. Tegenwoordig wordt bijna standaard op hang en sluitwerk van kunststof kozijnen inbraakbeveiliging aangebracht.

Elektronische beveiling

Om inbrekers af te schrikken, kunt u er ook voor kiezen om camera’s of een alarmsysteem te laten installeren. Wanneer dit opvalt bij een inbreker is de kans groot dat ze uw huis voorbij gaan. Ook het laten plaatsen van rolluiken beschermt uw woning goed tegen inbraak, omdat een inbreker niet direct bij het glas kan komen.