De meest verkochte stofzuigermerken in Nederland

De stofzuigers zijn sinds 1960 algemeen goed in ieder huishouden. Er zit erg veel verschil tussen de verschillende soorten stofzuigers. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen vermogen, inhoud van de stofzak, zuigtechniek en de vormgeving. In dit artikel lees je wat meer over de beste en bekendste stofzuigers van Nederland.

Numatic stofzuigers

Numatic is voor veel mensen een onbekend merk, maar de stofzuigers van Numatic zijn wereld beroemd. Numatic is namelijk de producent van de rode Henry stofzuigers. Door zijn unieke design is Henry de bekendste stofzuiger ter wereld. Een van de eerste modellen van Henry verbruikte veel energie. Tegenwoordig is er het model HVR-180. Deze is veel zuiniger in verbuik. Dit model heeft een inhoud van 8 liter en het jaarlijks energieverbuik is 25.2 kWu. Naast Henry heeft Numatic nog modellen als Charles, Hetty en George. Deze modellen lijken allemaal op elkaar maar hebben elk verschillende eigenschappen. Zo kan model Charles bijvoorbeeld nat en droog zuigen. De prijs van een nieuwe Henry stofzuiger ligt rond de €189,-.

AEG stofzuigers

AEG vangt geen ogen met aparte designs maar legt zijn focus op kwaliteit. Zo is het model AEG APF6111 uitgeroepen door de consumentenbond tot ‘beste koop’. Deze stofzuiger heeft een zeer zuinig verbruik van slechts 700 watt. Bij aanschaf krijg je er veel hulpmiddelen bij om alle verschillende oppervlakken schoon te kunnen maken. De stofzuiger is een ‘beste koop’ omdat je deze stofzuiger voor slechts €119,95 een zeer kwalitatieve stofzuiger hebt.

Dyson stofzuigers

Dyson is natuurlijk bekend van de zakloze stofzuigers en het stoere, industriële design. Deze techniek is ontwikkeld door Sir James Dyson. Een uitvinder uit Engeland. In heel zijn leven heeft hij wel meer dan 130 ‘uitvindingen’ gedaan. De cycloonstofzuigers hebben hem de meeste bekendheid verworden. Zijn vermogen wordt geschat op 3 miljard Engelse Pond! De Dyson stofzuigers zijn duurder dan andere stofzuigers dankzij de unieke zuigtechniek en het iconische design.

Vervang uw onderdelen

Een stofzuiger is doorgaans een erg betrouwbaar product dat niet snel uit zichzelf stuk gaat. Mocht het toch kapot gaan bestel dan de vervangende onderdelen op een website die onderdelen verkoopt van stofzuigers. Wij horen goede verhalen over Onderdelenwinkel.nl. Het repareren van de stofzuiger bespaart u een hoop geld en is daarnaast ook nog eens heel erg goed voor het milieu.

Wat is uw favoriete stofzuiger?