De boomhut: trek je terug in de natuur

Herinner je je nog dat gevoel van een eigen speciale plek te hebben? Als kind wilde je graag zo’n plek, of dat nu een zelf gemaakte tent was van lakens of een hut die je in het bos bouwde. Een plek waar je je terug kon trekken en even alles los kon laten: huiswerk, vervelende vriendjes, je ouders… Maar natuurlijk was een hut ook een geweldige plek om te spelen. Een boomhut heeft dat ook allemaal te bieden, en meer!

Boomhut
 

De leukste plek om te spelen

 

Boomhutten zijn een verrijking voor je tuin. Je kunt er een voor je kinderen bouwen, maar zeker ook voor jezelf. Voor je kinderen is een boomhut hun paleis, fort of stoere kasteel. Met een boomhut in de tuin stimuleer je dat de kinderen buiten spelen, wat heel belangrijk is in deze tijd waarin kinderen veel binnen zitten. Het bevordert fantasiespel. Elk kinderen zal het heerlijk vinden om zich uit te leven met zich voor te stellen dat hij Robin Hood, Batman of een stoere ridder in de bossen is. Door een boomhut heeft de tuin veel meer mogelijkheden voor kinderen om zich lekker bezig te houden.

 

Rust om tot jezelf te komen

 

Boomhutten zijn natuurlijk ook een fijne plek om rustig te zitten. Kinderen hebben soms ook de behoefte aan stilte. Als ze zich in de hut kunnen terugtrekken, hebben ze de tijd om alle gebeurtenissen van de dag te verwerken. Elk kind heeft natuurlijk een slaapkamer, maar de deze hut is bijzonder. Hij is hoog, verborgen tussen de takken van de boom en net wat meer buiten bereik van ouders. Niemand komt zomaar een boomhut binnenstormen. Je moet toch eerst die ladder op!

 

Midden in de natuur

 

Ook voor volwassenen kunnen boomhutten een rustpunt zijn. Waarom zouden ze alleen voor kinderen zijn? Of je nu een tuinhuis bouwt of een huisje in een boom, dat maakt niet uit. Alleen is de boomhut echt uniek en heeft hij veel voordelen op een gewoon tuinhuis. De locatie alleen al maakt het bouwen de moeite waard. Hoog in de boom heb je zicht op vogels en zit je letterlijk middenin de natuur. Je kunt genieten van de wind in de bladeren en van het uitzicht vanuit een boom. Dat geeft jezelf even terugtrekken een totaal nieuwe betekenis. Hier kom je tot rust en laat je je dagelijkse beslommeringen achter je.

 

Voor de hele familie

 

Daarnaast zijn boomhutten hip en heb je de mogelijkheid om er een gastenverblijf van te maken. Je hebt de gasten een fraai en ongewoon vakantiehuis te bieden. Met een eenvoudige inrichting en rustieke details kan de hut een echt back-to-basic vakantiehuisje worden. Het maakt niet uit voor wie de boomhut gebouwd wordt. Het kan voor heel de familie een fijne plek zijn om terug naar de natuur te gaan en helemaal jezelf te zijn.