Verschillende soorten kachels

We hebben allemaal de ouderwetse houtkachel in gedachten als we denken aan een kachel. Maar vandaag de dag is het heel anders. Je hebt nu allerlei moderne elektrische kachels. Maar gaskachels zijn de laatste tijd ook niet meer weg te slaan in een modern huis van 2017. Denkt u erover na om een nieuwe kachel aan te schaffen maar u heeft geen idee welke soorten er allemaal bestaan vandaag de dag? Wij zetten voor u de meest modieuze kachels op een rijtje zodat u lekker warm kunt zitten in de winter.

Haardkachel

Ik hoor het u denken, is dit nou een haard of een kachel? Maar het zit er precies tussenin. Het is een vrijstaande kast waarmee je je huis kunt verwarmen. Wat dat betreft lijkt het meer op een kachel, maar het vuur ziet er uit als er haard en is bijna altijd van staal of gietijzer.

Kolenkachel

Wellicht dat je opa of oma nog weet wat een kolenkachel is maar de nieuwe generatie jongeren moet heel erg goed gaan nadenken. De kolenkachels worden voornamelijk nog verkocht in antiekwinkels en zijn verzamelobjecten geworden. Op marktplaats of andere sites dat producten verkoopt zou je misschien een kolenkachel kunnen aanschaffen.

Speksteenkachel

Waarschijnlijk heeft u hier nog nooit van gehoord. Wij leggen uit wat de speksteenkachel precies inhoudt. Door de speksteen geeft de kachel na uren gestookt te hebben nog warmte af. Dit is natuurlijk super duurzaam. Het is heel erg zuinige kachel en wordt vaak op hout gestookt, dus dat is ideaal. Wil je lekker goedkoop en goed voor het milieu de koude winter doorkomen? Kies dan voor een speksteenkachel.

Houtkachel

De houtkachel kun je zien als een warmte bron voor erbij in je huiskamer. De houtkachel brandt op hout zoals de naam al doet vermoeden, en je kunt makkelijk hout blokken bij verwarmen zoveel u zelf wilt. Wat een groot voordeel is, is het volgende. Er zitten deurtjes in de kachel zodat u nooit bang hoeft te zijn dat u zichzelf zal branden of er rotzooi op de grond komt. Dankzij de mooie en lange raampjes kunt u het vuur perfect zien en staat garant voor een lang en warm romantisch avondje met je geliefden. Wat super modern is en laatste tijd opkomend is, zijn pelletkachels. Het is een luxe variant van de houtkachel. Een groot voordeel is dat de houtpellets automatisch geregeld wordt. Waardoor de kamer geleidelijk en continue wordt verwarmd.